parcham جهش تولید، با مشارکت مردم
  • 1403/09/24 - 08:12
  • - تعداد بازدید: 125
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZaK3

نکاتی درباره بهترین روغن برای سلامتی

سرپرست معاونت بهداشتی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: انتخاب بهترین روغن برای سلامتی بستگی به نوع استفاده شما (مثل پخت‌وپز، سالاد یا سرخ کردن) دارد.

دکتر افشین دلشاد با بیان این مطلب در گفت و گو با وبدا اظهار کرد: با این حال، برخی از روغن‌ها به دلیل ترکیبات مغذی و فواید سلامتی برجسته‌تر هستند که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

*روغن زیتون فرابکر (Extra Virgin Olive Oil)

مزایا: سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب تک ‌غیراشباع است که به سلامت قلب کمک می‌کنند.

بهترین مصرف: برای سالاد، پخت ملایم یا ریختن روی غذاهای آماده.

توجه: برای سرخ کردن عمیق مناسب نیست.

 

*روغن کانولا

مزایا: حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و مقدار کمی چربی اشباع است.

بهترین مصرف: برای پخت‌وپز روزانه و سرخ کردن ملایم.

 

*روغن آووکادو

مزایا: حاوی ویتامین E و چربی‌های سالم برای قلب است و نقطه دود بالایی دارد.

بهترین مصرف: برای پخت‌وپز در حرارت بالا و استفاده در سالاد.

 

*روغن نارگیل

مزایا: پایدار در حرارت بالا و دارای اسیدهای چرب زنجیره متوسط که به انرژی سریع کمک می‌کنند.

توجه: به دلیل چربی اشباع بالا باید در مصرف آن تعادل رعایت شود.

 

*روغن کنجد

مزایا: سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدالتهابی است.

بهترین مصرف: برای طعم‌دهی به غذاها و پخت‌وپز ملایم.

 

*نکات کلی:

روغن زیتون فرابکر به‌عنوان گزینه‌ای اصلی و بعد روغن کانولا  پیشنهاد می‌شود.

روغن‌هایی با چربی‌های اشباع کمتر و چربی‌های غیراشباع بیشتر سالم‌تر هستند.

روغن‌های دارای نقطه دود بالا برای سرخ کردن مناسب‌ترند (مثل روغن آووکادو و کانولا).

از مصرف روغن‌های هیدروژنه و نیمه‌هیدروژنه (حاوی چربی‌های ترانس) پرهیز کنید.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 51025
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید