توصیههای مهم درباره روزهداری و مصرف داروها
با فرارسیدن ماه مبارک رمضان مسئول واحد نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت محور به تمامی افرادی که دارو مصرف میکنند توصیه کرد که به نکات کلیدی در زمینه مصرف دارو در این ماه توجه داشته باشند.

دکتر فخرزارعی در گفت و گو با وبدا، با بیان اینکه بسیاری از بیماران به دلیل ابتلا به بیماریهای مختلف، نیاز به مصرف دارو دارند و باید با دقت به نحوه صحیح مصرف آن توجه کنند، گفت: سؤالهای زیادی در مورد تغییر زمان مصرف داروها به فاصلههای زمانی قبل از سحر یا بعد از افطار وجود دارد که باید با مشورت پزشک انجام شود.
وی افزود: بیماران نباید بدون مشورت با داروساز یا پزشک معالج خود، اقدام به قطع دارو، تغییر یا کاهش دوز مصرفی و یا تغییر زمان مصرف نمایند. رعایت نکردن این اصول میتواند منجر به عدم اثربخشی دارو و تشدید بیماری شود.
دکتر فخرزارعی در ادامه تصریح کرد: برخی از داروهای ضدالتهاب را میتوان با مشورت پزشک به زمان افطار و سحر منتقل کرد و پزشک نیز میتواند آنتیبیوتیکهایی را تجویز کند که به جای چندین بار مصرف در روز، یک یا دو بار در روز مصرف شوند.
وی توصیه هایی را مطرح و بیان کرد: مشورت با پزشک دارو ساز، عدم مصرف خودسرانه داروها، عدم حذف وعده های دارو و مصرف به موقع داروها توصیه اکید ما به روزه داران است.
وی همچنین بیان کرد: قطع برخی از داروها به واسطه روزهداری میتواند بسیار خطرناک باشد و روزه داران باید در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند، بیماران دیابتی نیز قبل از شروع ماه رمضان باید تحت بررسی پزشکی قرار گیرند و وضعیت سلامت آنها به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
واحد نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت از تمام بیماران و افراد روزهدار خواست که برای حفظ سلامتی خود به این توصیهها توجه کنند و هر گونه سؤال یا ابهام را با پزشک یا داروساز خود در میان بگذارند.
نظر دهید