parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/09/06 - 09:44
  • - تعداد بازدید: 58
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZvX3
عضو هیئت علمی دانشگاه تبیین کرد:

اهمیت تغذیه صحیح در کاهش ابتلا به سرطان‌های گوارشی

دکترای تخصصی علوم تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به نزدیک شدن به هفته اطلاع رسانی تغذیه سالم، نکاتی درباره نقش تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری های دستگاه گوارش مطرح و عنوان کرد: در استان خراسان شمالی، که با مشکلاتی در زمینه بیماری‌های گوارشی، به ویژه سرطان‌های دستگاه گوارش روبرو هستیم، تغذیه سالم نقش کلیدی در پیشگیری از بروز این بیماری‌ها ایفا می‌کند.

دکتر امید توپچیان روز سه‌شنبه 6 آذر 1403 در گفت و گو با وبدا، با بیان اینکه طبق گزارش‌ها، آمار سرطان‌های گوارشی در این استان بالاتر از میانگین کشوری است و این موضوع نگرانی‌هایی را ایجاد کرده​​، افزود: تحقیقات علمی نشان می‌دهد که تغذیه مناسب، به ویژه رژیم غذایی غنی از فیبر، می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان‌های گوارشی، از جمله سرطان‌های روده و معده، داشته باشد.

 

وی عنوان کرد: در این راستا، مصرف غلات کامل مانند نان سبوس‌دار، جو دوسر و برنج قهوه‌ای می‌تواند به کاهش ابتلا به این نوع سرطان‌ها کمک کند زیرا این مواد غذایی حاوی فیبر فراوان هستند که به بهبود عملکرد گوارشی و دفع مواد مضر از بدن کمک می‌کنند​​​​.

 

سبزیجات و میوه‌ها

 

دکترای علوم تغذیه گفت: یکی دیگر از اصول تغذیه‌ای پیشگیرانه، افزایش مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه است.

 

وی ادامه داد: این مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

 

دکتر توپچیان بیان کرد: مصرف روزانه 3 فنجان سبزیجان خرد شده یا پخته و 3 واحد میوه متنوع می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد​​.

 

جلوگیری از مصرف مواد مضر

 

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع، قندهای ساده و غذاهای فرآوری شده را یکی از عوامل خطر برای ابتلا به سرطان‌های گوارشی عنوان کرد.

 

وی گفت: برای مثال، غذاهای سرخ‌شده و گوشتی که به روش‌های غیر بهداشتی پخته می‌شوند، می‌توانند حاوی مواد سرطان‌زا مانند هیدروکربن‌های آروماتیک پلی‌سیکلیک (PAHs) باشند که در اثر حرارت بالا و سوختن چربی‌ها تولید می‌شوند​​​​.

 

پرهیز از مصرف الکل و سیگار

 

 این متخصص تغذیه عوامل دیگری همچون مصرف الکل و سیگار را از عوامل تاثیر گذار در ایجاد خطر ابتلا به سرطان گوارشی اعلام و عنوان کرد: تحقیقات نشان داده است که مصرف الکل به‌ویژه در مقادیر زیاد، خطر ابتلا به سرطان معده و روده را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، محدود کردن مصرف این مواد می‌تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های گوارشی داشته باشد​​.

 

اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام

 

دکتر توپچیان افزود: علاوه بر تغذیه سالم، انجام معاینات غربالگری به موقع و تشخیص زودهنگام نیز نقش مهمی در پیشگیری از پیشرفت سرطان‌های گوارشی دارد.

 

وی ادامه داد:  در استان خراسان شمالی، که شیوع این نوع سرطان‌ها در آن بالاتر است، توصیه می‌شود که افراد به طور مرتب آزمایش‌های مربوط به دستگاه گوارش را انجام دهند​​.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: تغییرات در سبک زندگی، به ویژه اصلاح تغذیه و پیشگیری از عوامل خطر، می‌تواند از ابتلا به سرطان‌های گوارشی در استان خراسان شمالی جلوگیری کند.

 

وی ادامه داد: آموزش عمومی و افزایش آگاهی در زمینه اهمیت تغذیه سالم می‌تواند نقش بسیار مؤثری در کاهش بروز این بیماری‌ها داشته باشد.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 50646
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید