parcham جهش تولید، با مشارکت مردم
  • 1403/12/19 - 09:25
  • - تعداد بازدید: 41
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zzp4
یک مسئول در معاونت غذا و داروی دانشگاه مطرح کرد:

پرهیز از مصرف زیاد نمک و قند برای حفظ سلامت روزه‌داران

مدیر نظارت بر فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف زیاد نمک و قند سلامت روزه‌داران را به خطر می‌اندازد.

دکتر طاهره عربی روز یکشنبه 19 اسفند 1403 در گفت و گو با وبدا، با اشاره به مضرات مصرف زیاد نمک و قند در ماه رمضان، تأکید کرد: این دو عامل می‌توانند بر سلامت روزه‌داران تأثیر منفی بگذارند زیرا مصرف بیش از حد نمک منجر به کم‌آبی سلولی، افزایش فشار خون و تشدید احساس تشنگی در طول روز می‌شود.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر، قندهای ساده موجود در شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین باعث نوسانات قند خون شده و حس گرسنگی را افزایش می‌دهند، ترکیب این دو عامل می‌تواند تعادل بدن را مختل کند و سلامت فرد را در ایام روزه‌داری به خطر بیندازد.

 

مدیر نظارت بر فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توصیه کرد: برای حفظ سلامتی، روزه‌داران از مصرف غذاهای پرنمک و شیرینی‌های قندی پرهیز کرده و به جای آن از چاشنی‌های طبیعی مانند ادویه‌ها، لیمو و خرما در وعده افطار استفاده کنند. همچنین، گنجاندن غذاهای سرشار از پروتئین مانند سوپ، حبوبات و خوراک‌های مقوی در رژیم غذایی می‌تواند به کنترل قند خون و تأمین انرژی بدن کمک کند.

 

دکتر عربی عنوان کرد: برای داشتن روزه‌داری سالم، مصرف مواد غذایی باید متعادل و متنوع باشد و افراد از میوه‌ها، سبزیجات و منابع پروتئینی سالم بهره ببرند. علاوه بر این، نوشیدن آب کافی در طول شب برای جلوگیری از کم‌آبی بدن ضروری است.

 

 وی همچنین توصیه کرد: روزه‌داران از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند چای و قهوه در وعده سحری پرهیز کنند، زیرا این نوشیدنی‌ها باعث دفع آب از بدن شده و احساس تشنگی را در طول روز تشدید می‌کنند.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 52360
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید