آغاز هفته دیابت با محوریت آموزش پیشگیری و درمان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به آغاز هفته دیابت با شعار «با آموزش دیابت از آینده خود محافظت کنیم» گفت: برای این هفته آموزش رایگان پیشگیری و درمان بیماری دیابت در نظر گرفته شده و این خدمات در تمام مراکز بهداشتی استان ارائه میشود.

دکتر محمدرضا اکبری در گفتگو با وبدا با بیان اینکه برنامههای هفته ملی دیابت از شنبه 21 الی 27 آبانماه جاری آغاز میشود، گفت: باتوجه به افزایش روزافزون مبتلایان به این بیماری، این روز با هدف آشنایی و اطلاعرسانی عموم مردم درباره دیابت، عوارض و درمان آن نامگذاری شده است.
وی افزود: مطابق روزشمار هفته دیابت، روز اول تحت عنوان آموزش پیش دیابت، پیشگیری و شیوه زندگی سالم نامگذاری شده است که آموزش رایگان پیشگیری و درمان بیماری دیابت در نظر گرفته شده و این خدمات در تمام مراکز بهداشتی استان ارائه داده می شود.
وی عنوان کرد: تهیه بروشورهای آموزشی، ارائه برنامه های آموزشی در رسانه ها و صدا و سیما، برگزاری وبینار و ارسال مطالب آموزشی برای تمام دستگاههای استان از جمله برنامه ها و اقدامات این هفته است که با همت معاونت بهداشتی دانشگاه انجام می شود.وی یادآوری کرد: بیماران مبتلا به دیابت همچنان می توانند در این هفته جهت دریافتت ویزیت رایگان، آموزش و مشاوره به کلینیک تخصصی بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد و مراکز بهداشت مراجعه کنند.
ابتلا به دیابت در خراسان شمالی کمتر از میانگین کشوری است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از کمتر بودن میزان ابتلا به دیابت در استان نسبت به میانگین کشوری خبر داد و افزود: طی سالهای اخیر افزایش شیوع دیابت در جهان این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است به نحوی که از هر 10 نفر بزرگسال یک نفر مبتلا به دیابت است و در هر 5 ثانیه یک نفر از دیابت یا عوارض آن (بیماریهای قلبی ریوی، کلیوی، عروقی - عصبی ) جان خود را از دست می دهد.
وی اظهار کرد: طبق آخرین پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر که در سال 1400 (استپس) انجام شده است درکشور، حداقل 14.15 درصد از جمعیت بالای 25 سال از بیماری دیابت رنج میبرند، در حالیکه این شاخص برای استان خراسان شمالی 9.51 درصد محاسبه شده است.
وی با بیان این که درمان موثر (بیمارانی که شناسایی شده و تحت درمان هستند اما بیماریشان تحت کنترل نیست) در کشور در حدود 31 درصد و در استان خراسان شمالی 19 درصد است، ادامه داد: بدین معنا که فقط 19 درصد از مبتلایان به دیابت در استان از درمان موثر بهرهمند هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: این در حالی است که بیمار مبتلا به دیابت چنانچه تحت کنترل نباشد دچار عوارض بیماری خواهد شد و هزینه زیادی به دوش خانواده و نظام سلامت خواهد گذاشت.
وی با تأکید بر اینکه ارتقاء این شاخص نیازمند اطلاعرسانی همگانی، آموزش متخصصان، پرستاران و مراقبان سلامت است، یادآوری کرد: بیش از 90 درصد مراقبت های دیابت، خود مراقبتی است و نیاز به مدیریت 24 ساعته در 7 روز هفته دارد بنابراین نیاز است که یک بیمار دیابتی درخصوص نحوه مدیریت بیماری خودآموزش ببیند.
دکتر اکبری با بیان این که روز جهانی دیابت بزرگترین کمپین آگاهی از دیابت است که هر ساله در 14 نوامبر برگزار می شود افزود: هدف از برگزاری روز جهانی دیابت، ترویج اقدام هماهنگ برای مقابله با دیابت به عنوان یک مسئله مهم بهداشتی است.
وی خاطر نشان کرد: امسال نیز به منظور آگاهی عموم جامعه در باره بیماری دیابت و تاکید بر اهمیت مراقبت بیماری دیابت روز های 21 لغایت 27 آبان ماه با پیام "با آموزش دیابت از آینده خود مراقبت کنیم " به استقبال هفته ملی دیابت میرویم.
وی تصریح کرد: به تمام افراد بالای 30 سال توصیه میشود برای آگاهی از میزان سلامتی خود به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود مراجعه و از خدمات، آموزشها، مشاورهها و ارزیابیهای سلامت که توسط مراقبین سلامت و پزشکان مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت ارائه می شود، بهرهمند گردند.