آفت های دهانی در بین زنان شایع تر است
مدیر گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: به طور معمول آفت های دهانی در خانم ها بیشتر دیده می شود.

به گزارش پایگاه خبری وبدا؛ دکتر «جمشید ربانی» گفت: آفت دهان نوعی ضایعه است که به علت از بین رفتن پوشش داخلی دهان یا لثه ایجاد می شود.
وی با بیان این که گزگز یا سوزش ممکن است از یک روز قبل از بروز بیماری وجود داشته باشد. افزود: آفت ها زخم ها دردناک و عمق هستند که حاشیه آن ها توسط یک هاله قرمز پررنگ احاطه شده و روی لب ها، لثه، داخل گونه، زبان، کام و گلو دیده می شوند.
دکتر ربانی مهم ترین دلیل ایجاد آفت را استرس و اضطراب اعلام و تاکید کرد: كمبود ویتامین b12، اسيدفوليك و آهن، حساسيت به مواد مختلف، تغييرات هورموني، ژنتيك، عفونت ، بيماري ها، ناراحتی و عصبی بودن قبل از عادت ماهانه، غذای داغ، مسواک زدن، مصرف داروها ، تروما به دهان. در ايجاد آفت نقش دارند.
وی به راهکاری نیز برای جلوگیری از آفت دهانی اشاره و اعلام کرد: پرهیز ازمصرف خميردندان و دهانشويه هاي حاوي سديم لاريل سولفات، اجتناب از هیجانات روحی و روانی توسط افرادی که مکررا دچار این ضایعه می شوند، بررسی کمبود ویتامین b، روی، آهن و هلیو باکتری پیلوری از اقدامات پیشگیرانه برای آفت های دهانی است.
وی ادامه داد: اگر این عارضه واقعا آفت باشد ظرف دو هفته معمولا برطرف میشود (هر چند در کسانی که زیاد آفت میزنند ممکن است در ناحیه دیگری از دهان ظاهر شوند)