اخبار مربوط به پدیده حلیم پنبه ای صحت ندارد
اخبار منتشر شده در صفحات مجازی در مورد حلیم های تهیه شده از پنبه و الیاف صحت ندارد .
به گزارش « وب دا » مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان این مطلب گفت : واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و شیرینی های مختص به ماه مبارک رمضان تحت نظارت و کنترل دقیق تیم های بهداشت محیط می باشند و وجود پنبه ، الیاف و پشم دام در حلیم صحت ندارد و تاکنون در بازرسی های صورت گرفته مستنداتی در این خصوص بدست نیامده است.
مهندس « محمود بهینا » تصریح کرد : با توجه به بررسی های میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی در سامانه 190 مشخص شد پس از پخت طولانی مدت گوشت در حلیم ، رشته های کلاژن که از قسمت های تشکیل شده گوشت می باشد ، باقی می ماند و در اثر ترکیب با گلوتن و دیگر قندهای موجود در گندم ،تولید بافت پنبه مانند می نماید و پس از شسشو خاصیت الاستیسیته مانند پیدا می کند که در این رابطه نمونه برداری های متعدد صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.
وی افزود : امسال با دستگاه های پرتابل و قابل حمل ،سنجش کلیه مواد غذایی در سطح عرضه کنترل شده است و در صورت لزوم نیز مداخلات به منظور تامین سلامت روزه داران اعمال می گردد.
این مسئول تاکید کرد : آش و حلیم مصرفی خود را از واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذیربط تهیه نموده و از خریداری مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید و در صورت داشتن شکایت بهداشتی با سامانه بهداشتی 190 به طور شبانه روزی تماس بگیرید.