parcham جهش تولید، با مشارکت مردم
  • 1403/11/30 - 12:43
  • - تعداد بازدید: 41
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZqZ4
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خبر داد:

افزایش آمار چاقی در خراسان شمالی/لزوم توجه به سبک زندگی سالم

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به روند افزایشی چاقی در استان، بر لزوم توجه بیشتر به تغذیه سالم و فعالیت بدنی تأکید کرد.

نسرین علیزاده روز چهارشنبه یکم اسفند 1403 در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه آمار چاقی در گروه‌های سنی مختلف افزایش داشته و این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای ارتقای سلامت جامعه است، افزود: در گروه سنی نوجوانان، میزان اضافه‌وزن و چاقی از ۱۵.۴۳ درصد به ۱۶.۵ درصد افزایش یافته است. همچنین در گروه سنی بالای ۱۸ سال، این شاخص از ۵۶.۰۸ درصد به ۵۷.۹ درصد رسیده است. تنها شاخص دور کمر در این گروه سنی کاهش جزئی داشته و از ۴۷.۲۶ درصد به ۴۶.۷ درصد رسیده است.

 

عوارض چاقی و اضافه‌وزن

علیزاده با اشاره به تأثیرات چاقی بر سلامت عمومی، گفت: چاقی و اضافه‌وزن می‌توانند خطر بروز بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، سکته مغزی، مشکلات مفصلی و اختلالات تنفسی را افزایش دهد، همچنین، چاقی در نوجوانان ممکن است زمینه‌ساز مشکلات سلامتی در بزرگسالی باشد و بر کیفیت زندگی آن‌ها تأثیر بگذارد.

 

دلایل افزایش چاقی در گروه‌های هدف

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه دلایل اصلی افزایش چاقی و اضافه‌وزن را نیز برشمرد و عنوان کرد: مصرف زیاد غذاهای پرکالری، فست‌فودها، نوشیدنی‌های شیرین و تنقلات ناسالم، کاهش فعالیت بدنی به دلیل سبک زندگی شهری، استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی و کمبود فضای مناسب برای ورزش، تغییر الگوهای غذایی سنتی و افزایش مصرف غذاهای صنعتی و فرآوری‌شده از جمله این دلایل هستند.

 

وی نسبت به عرضه بیش از اندازه فست فودها و خوراکی های ناسالم در محیط شهر نیز هشدار داد و خاطرنشان کرد: تبعات مصرف زیاد این مواد غذایی ناسالم نه تنها منجر به بروز بیماری ها و چاقی و اضافه وزن می شود که آثاری را نیز برای نظام بهداشت و درمان به دنبال خواهد داشت.

 

اقدامات دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

علیزاده با اشاره به برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی برای بهبود وضعیت تغذیه، اظهار کرد: خوشبختانه با تدابیر اتخاذشده، اغلب مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه، دارای کارشناس تغذیه هستند و خدمات مشاوره‌ای رایگان به مراجعان ارائه می‌دهند.

 

به گفته وی، افراد دارای اضافه‌وزن و چاقی پس از بررسی وضعیت الگوی تغذیه و سبک زندگی که در خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت شهری انجام می شود توسط پزشک و کارشناس تغذیه، به مدت ۱ تا ۳ ماه تحت پیگیری و مراقبت قرار می‌گیرند. این اقدامات با هدف اصلاح الگوی تغذیه، افزایش آگاهی و کاهش عوارض چاقی انجام می‌شود.

 

وی یادآوری کرد: با توجه به این روند، اتخاذ سبک زندگی سالم، افزایش آگاهی عمومی و برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت جامعه کمک کند.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 52009
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید