الگوی غذایی نامناسب، مهمترین دلیل بروز بیماری های غیر واگیر
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسانشمالی گفت: الگوی غذایی نامناسب به شکل افزايش مصرف روغن و چربی، مواد قندی و شیرین و نمک و همچنین مصرف كم سبزی و ميوه از مهمترین دلایل بروز بیماری های غیر واگیر در کشور است.

به گزارش پایگاه خبری وب دا، نسرین علیزاده افزود: در حال حاضر بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت، فشار خون و چربی خون بالا، بیماری های قلبی عروقی، سکته های مغزی و قلبی و انواع سرطان، مهمترین علت مرگ و میر در جهان و ایران بشمار می رود.
وی با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی در كودكان زير 5 سال کشور در یک دهه 2 برابر شده است، افزود: در حدود 20 درصد دانشآموزان و نیمی از زنان و مردان 64-15 ساله کشور نيز دچار اضافه وزن و چاقی هستند كه پيامد آن شيوع كلسترول و فشارخون بالا، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها در كشور است.
علیزاده سرانه مصرف روزانه قند و شکر در کشور را 66 گرم و مصرف روغن را 46 گرم اعلام کرد و گفت: براساس سبد مطلوب غذایی، مصرف قند و شکر باید به 40 گرم و مصرف روغن نیز باید به 35 گرم در روز کاهش یابد.
وی ادامه داد: مردم روزانه بطور متوسط 10 تا 12 گرم نمک مصرف می کنند در حالی که مقدار توصیه شده نمک برای افراد زیر 50 سال کمتر از 5 گرم و برای افراد بالای 50 سال و کسانی که مشکل فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی دارند کمتر از 3 گرم در روز است.
علیزاده خاطرنشان کرد: از مهمترين اقدامات در زمينه تغذيه سالم، كاهش مصرف قند، نمک و چربی، جايگزينی اسيدهای چرب اشباع با اسيدهای چرب غيراشباع، حذف روغن نباتی جامد و نيمه جامد و جايگزينی آن با روغن مایع، توليد و مصرف محصولات غذايی كم چرب، كم قند و كم نمک و فرهنگسازی و آموزش در زمینه تغذیه صحیح است.