parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/01/27 - 11:40
  • - تعداد بازدید: 50
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZzC4

ام‌اس بیماری قابل کنترل است

متخصص مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به مزمن و التهابی بودن بیماری ام‌اس (مولتیپل اسکلروزیس) گفت: ام‌اس یک بیماری‌ است که سیستم ایمنی بدن به سلول‌های عصبی در مغز و نخاع حمله می‌کند و با ایجاد پلاک در این نواحی، عملکرد طبیعی فرد در انجام کارهایی مانند صحبت کردن، دیدن و حرکت دچار اختلال می‌شود.

دکتر امیر علی قهرمانی در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه شایع‌ترین علامت اولیه این بیماری درگیری چشمی است، به‌طوری‌که بسیاری از بیماران با کاهش یا تاری دید و درد چشم مراجعه می‌کنند.افزود: از دیگر علائم می‌توان به ضعف عضلانی در یک سمت بدن، گزگز دست و پا، خستگی شدید، دوبینی و اختلال تعادل اشاره کرد.

 

به گفته دکتر قهرمانی، تشخیص این بیماری با بررسی ترکیبی علائم بالینی، تصویر‌برداری MRI، آزمایش مایع نخاع و شرح حال دقیق بیمار انجام می‌شود.

 

ام‌اس مانعی برای بارداری نیست

دکتر قهرمانی با اشاره به اینکه بارداری برای زنان مبتلا به ام‌اس ممنوعیتی ندارد، خاطرنشان کرد: اگرچه در گذشته نگرانی‌هایی درباره بارداری بیماران مبتلا به ام‌اس وجود داشت، اما امروزه با هماهنگی پزشکی و انتخاب روش درمانی مناسب، بارداری سالم و بی‌خطر امکان‌پذیر است. البته احتمال عود بیماری در ماه‌های بعد از زایمان وجود دارد، بنابراین لازم است تحت نظر متخصص برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود.

 

وی توصیه کرد: مادران باردار باید از استرس، فعالیت‌های سنگین و بی‌خوابی پرهیز کرده و رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی منظم داشته باشند. استرس یکی از مهم‌ترین عوامل تشدید ام‌اس است و کنترل آن، چه از طریق مشاوره و چه درمان دارویی، الزامی است.

 

ریسک‌فاکتورها و پیشگیری از حملات

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به عوامل خطر بروز بیماری گفت: ام‌اس در زنان حدود سه برابر شایع‌تر است و عمدتاً بین سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی بروز می‌کند. کمبود ویتامین D، مصرف سیگار، سابقه عفونت‌های ویروسی و استرس از جمله عوامل مهم خطرساز هستند.

 

وی هشدار داد که قطع ناگهانی داروها می‌تواند باعث بازگشت علائم و کاهش اثربخشی داروی فعلی شود، بنابراین بیماران باید تحت نظر پزشک به درمان ادامه دهند.

 

وی تأکید کرد: رعایت سبک زندگی سالم، تغذیه با طبع گرم‌تر، خواب کافی و درمان منظم، نقش بسزایی در کاهش حملات بیماری دارد و بهتر است از مصرف غذاهای با طبع سرد مانند برنج، ماست، دوغ و ترشی پرهیز شود؛ چرا که بسیاری از بیماران گزارش داده‌اند این نوع تغذیه علائم آن‌ها را تشدید کرده است.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 53272
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید