اهمیت نقش دوستان در رفتارهای نوجوانان
مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی، اعتیاد و الکل دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت نقش دوستان در گرایش به مواد مخدر، گفت: همچون هر پديده ديگری، دوستان در زندگي ما میتوانند نقش مثبت يا منفي داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری وبدا؛ «زهرا یوسف نژاد» افزود: ارتباط بيشتر و عميقتر با همسالان يكي از ويژگيهاي نوجواني و وجه تمايز اين دوره از دوره كودكي است.
وی با بیان این که به عنوان پدر و مادر هيچگاه نبايد فرزندمان را از دوستي با نوجوانان ديگر برحذر داريم، ادامه داد: چنين خواستهای بر خلاف قواعد منطقي رشد نوجواني است و آنان براي رشد مهارت هاي اجتماعي و بين فردي خود به رابطه با دوستان نياز دارند.
وی اضافه کرد: گاهي پدر و مادرها سعي ميكنند جاي دوستان را براي نوجوان پر كنند كه اين اختلاط نقش ها براي نوجوان مناسب نيست.
وی خاطرنشان کرد: نوجوان بايد ياد بگيرد در حالي كه ارزش ها و هويت خود را حفظ ميكند خود را براي كار گروهي نيز هماهنگ سازد.
وی ادامه داد: بنابراین وقتي با كمک به فرزند خود، اعتماد به نفس و امنيت او را افزايش ميدهيد، او را براي غلبه بر فشارهاي ناشي از گروه تجهيز ميكنيد. در اين صورت آنها قدرت اين را خواهند داشت كه در برابر چيزهاي ناراحت كننده يا مسایلی كه فكر ميكنند درست نيست، «نه» بگويند.
وی با بیان این که همسالان ميتوانند عالي باشند، تاکید کرد: وقتي درباره فشار همسالان بحث ميكنيم، معمولا تاثيرات بد آن ها را در نظر ميگيريم، اما بيشتر اوقات همسالان ديگر تأثيرات سالم و حمايت كننده بر فرزند شما دارند.
وی افزود: اگر دوستان در مدرسه، ورزش يا موسيقي عملكرد خوبي داشته باشند، ميتوانند نوجوان شما را به پشتكار و سخت كوشي ترغيب كنند. بنابراين اگر اطرافيان نوجوان، همسالان سالمي باشند میتوانید از اين تأثير مثبت در زندگي نوجوان خود بهره ببريد.
وی بیان کرد: لازم است والدین در مورد نقش و خطر همسالان در زندگی نوجوان خود به تفاهم برسند تا بتوانند اقدامات مؤثری در زمینه فرزندپروری انجام دهند.