parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/05/17 - 11:49
  • - تعداد بازدید: 53
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zv59

برای حفظ سلامتی در هوای آلوده به چه نکاتی باید توجه کنیم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به قرار گیری هوای استان در وضعیت ناسالم، با بیان اینکه آلودگی هوا یکی از علل بیماری و مرگ در دنیاست و بسیاری از مردم با آن مواجه هستند، گفت: آلودگی هوا می تواند، سلامت انسان را به طور جدی تهدید و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.





دکتر محمدرضا اکبری روز سه‌شنبه 17 مردادماه 1402 در گفتگو با وب‌دا، اثرات آلودگی هوا بر سلامت را برشمرد و افزود: مواجه با آلودگی هوا می توان سبب طیف وسیعی از اثرات منفی سلامتی از افزایش بستری شدن در بیمارستان، مراجعه به اورژانس تا افزایش خطر مرگ زودرس شود.





وی بیان کرد: افزایش خطر ابتلا به آسم، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ریه، حملات قلبی، عروقی و تنفسی، کاهش عملکرد ریه و پیامدهای منفی بارداری از دیگر اثرات آلودگی هوا بر سلامت است.





وی با بیان این که افراد سالمند، کودکان، بیماران قلبی و عروقی، بیماران با مشکلات تنفسی، زنان باردار، افراد مبتلا به دیابت، افراد شاغل در محیط بیرون از جمله افراد حساس در مواجه با آلودگی هوا هستند، عنوان کرد: نیاز است همه افراد به ویژه گروه های حساس نکاتی را جهت کاهش مواجهه با آلودگی هوا و اثرات آن بر سلامت رعایت کنند.





دکتر اکبری اعلام کرد: طبق دستورالعمل احتیاطی برای شرایط مختلف کیفیت هوا، امروز به دلیل قرارگیری شاخص هوای استان در وضعیت خطرناک نیاز است افراد مبتلا به بیماری های قلبی، ریوی، سالمندان و کودکان در خانه بمانند و فعالیت های خود را به حداقل برسانند و سایر افراد با فعالیت های طولانی یا سنگین از خروج از منزل اجتناب کنند.





معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توصیه هایی را نیز مطرح و بیان کرد: در این هوا، از فعالیت ورزشی سنگین در محیط باز خود داری شود، در شرایط خطرناک کیفیت هوا، ماندن در محیط های داخل به جای رفتن در محیط بیرون یکی از مهم ترین توصیه هایی است که ارائه می شود.





وی با اشاره به پوشیدن ماسک تنفسی مناسب، عنوان کرد: در این شرایط بهترین روش جهت کاهش مواجهه با آلودگی خوا، پوشیدن ماسک تنفسی مناسب است. باید توجه کرد که ماسک های جراحی فاقد راندمان کافی برای کاهش مواجهه با ذرات معلق هوا است و ماسک n95 جزو ماسک های تنفسی مناسب است.





وی توصیه های غذایی را نیز ارائه و ذکر کرد: مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان و آنتی التهابی می تواند سبب محافظت بدن از اثرات مضر رایکال های آزاد ایجاد شده توسط آلودگی هوا و التهاب ناشی از آن ها شود. بنابراین مصرف ویتامین A، B، E، C، و D در رژیم غذایی همراه با اسیدهای چرب پلی اشباع نشده می تواند به شما در محافظت از اثرات منفی آلودگی هوا کمک کند.





دکتر اکبری اضافه کرد: مصرف غذاهای سرشار از ویتامین ا و بتاکارتن، مانند هوریج، کره، سیب زمینی شیرین و جگر نیز توصیه می شود، همچنین مواد غذایی سرشار از ویتامین c به تقویت عروق خونی و همچنین تسریع در بهبودی کمک می کند، پرتقال، توت فرنگی، انبه، کلم بروکلی منابع مناسبی از ویتامین سی هستند.





وی ادامه داد: سبزیجات سبز برگ، غلات سبوس دار، زرده تخم مرغ، کره و روغن های گیاهی نیز منابع خوب ویتامین E هستند. استفاده از رژیم غذایی حاوی سلنیوم نیز از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد به کبد و ریه ها که می تواند منجر به سرطان شود جلوگیری می کند، تخم مرغ، پیاز، سیر، غلات سبوس دار و ماهی منابع خوبی برای تامین سلنیوم هستند.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 12285
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید