parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/09/24 - 07:15
  • - تعداد بازدید: 72
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z5K3
توصیه‌های پزشک متخصص قلب و عروق؛

بیماران قلبی در فصل سرد به سلامت خود توجه کنند

پزشک متخصص قلب و عروق در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با توجه به قرارگرفتن در فصول و روزهای سرد پاییزی، اثرات سرما بر بیماری های قلبی و عروقی را تشریح و بیان کرد: با ورود به فصل سرما، بیماران قلبی باید توجه ویژه‌ای به سلامت خود داشته باشند. تغییرات دمایی می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی بر عملکرد قلب و عروق بگذارد و خطرات خاصی را برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی به همراه داشته باشد.

 

دکتر آیدا طیبی روز شنبه 24 آذر 1403 در گفت و گو با وبدا، با اشاره به افزایش بار قلب به دلیل انقباض عروق محیطی به عنوان یکی از اثرات مهم سرما برای بیماران قلبی و عروقی، افزود: در دماهای پایین، رگ‌های محیطی برای حفظ حرارت بدن منقبض می‌شوند. این انقباض باعث افزایش مقاومت عروقی و در نتیجه افزایش فشار خون می‌شود.

 

وی ادامه داد: افزایش فشار خون می‌تواند به ‌ویژه برای افرادی که سابقه فشار خون بالا یا بیماری قلبی دارند، خطرناک باشد. همچنین این امر باعث می‌شود قلب برای پمپاژ خون به ارگان‌های مختلف بدن تلاش بیشتری کند، که می‌تواند بار اضافی به قلب وارد کند.

 

وی افزایش خطر حملات قلبی را هم از عوارض سرما ذکر و بیان کرد: تحقیقات نشان داده‌اند که احتمال بروز حملات قلبی (انفارکتوس میوکارد) در فصل زمستان افزایش می‌یابد. یکی از دلایل این موضوع، افزایش فشار خون و ضربان قلب به دلیل واکنش بدن به سرما است. علاوه بر این، فعالیت‌های بدنی شدید مانند پارو کردن برف یا دویدن در سرما، می‌تواند به‌طور ناگهانی فشار زیادی بر قلب وارد کند و خطر حملات قلبی را افزایش دهد.

 

دکتر طیبی به تشدید دردهای قلبی (آنژین صدری) در فصول سرد سال نیز اشاره و عنوان کرد: برای افرادی که دچار بیماری عروق کرونر هستند، سرما می‌تواند منجر به کاهش خون‌رسانی به قلب شود. این وضعیت ممکن است موجب تشدید درد قفسه سینه (آنژین صدری) به دلیل کاهش اکسیژن‌رسانی به عضله قلب شود.

 

به گفته این پزشک متخصص، سرما ممکن است باعث بروز اختلالات ریتم قلب (آریتمی) شود. این اختلالات می‌توانند در افرادی که زمینه مشکلات قلبی دارند، جدی‌تر باشند و گاهی نیاز به درمان اورژانسی پیدا کنند.

 

وی ادامه داد: افت شدید دمای بدن (هیپوترمی) در محیط‌های بسیار سرد می‌تواند ضربان قلب را کاهش دهد و منجر به شرایطی شود که خطرناک و حتی تهدیدکننده زندگی هستند. این وضعیت به‌ویژه برای افراد مسن یا بیمارانی که دچار ضعف قلبی هستند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

 

این متخصص تاکید کرد: گرم نگه داشتن بدن، البته به معنای بیش از اندازه گرم نگه داشتن نیست زیادی گرم نگه داشتن زیاد نیز موجب گشادی عروق و افت فشار خون می شود.

 

وی تزریق واکسن آنفلوآنزا برای بیماران قلبی و عروقی را بسیار مورد تاکید قرار داد و گفت: افراد بالای 65 سال، افراد های ریسک و افراد دارای علائم ریوی بهتر است که در فصل سرد واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند.

 

وی راهکارهایی را برای پیشگیری و مدیریت بیان و عنوان کرد: استفاده از لباس‌های گرم و لایه‌لایه برای جلوگیری از کاهش دمای بدن ضروری است. سر، دست‌ها و پاها به دلیل سطح بزرگ‌تری که در معرض سرما قرار می‌گیرند، باید به‌خوبی محافظت شوند.

 

دکتر طیبی اجتناب از فعالیت‌های بدنی سنگین در سرما را مورد تاکید قرار داد: بیماران قلبی باید از انجام فعالیت‌های شدید مانند پارو کردن برف یا ورزش سنگین در هوای سرد خودداری کنند.

 

این متخصص گفت: بیمارانی که سابقه فشار خون بالا دارند، باید در فصل زمستان توجه بیشتری به کنترل فشار خون خود داشته باشند.

 

استفاده منظم از داروها و مشاوره با پزشک در صورت مشاهده علائم نگران‌کننده مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس یا سرگیجه، از دیگر تاکیدات دکتر طیبی بود.

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 51020
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید