parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/09/10 - 10:45
  • - تعداد بازدید: 27
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZHpm
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مطرح کرد:

تغذیه مناسب برای بیماران مبتلا به آنفلوآنزا

دکتر شیما عبدالهی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با توجه به افزایش شیوع آنفلوآنزا نکات تغذیه مناسب برای این بیماری را مطرح و بیان کرد: تغذیه نقش مهمی در کاهش شدت علائم آنفلوآنزا، افزایش توان سیستم ایمنی و کوتاه شدن دوره بیماری دارد. در زمان ابتلا، نیاز بدن به مایعات، انرژی و ریزمغذی‌ها بیشتر می‌شود و رعایت الگوی صحیح تغذیه‌ای می‌تواند روند بهبود را سرعت ببخشد.

مایعات، مهم‌ترین بخش درمان

وی در گفت و گو با وبدا؛ گفت: تب، تعریق و کاهش اشتها موجب کم‌آبی بدن می‌شود و مصرف مایعات باید دست‌کم ۸ تا ۱۲ لیوان در روز باشد.

این متخصص تغذیه افزود: مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب، یک تا دو کاسه سوپ رقیق یا آب مرغ، یک تا دو لیوان دمنوش ملایم و یک لیوان آبمیوه طبیعی رقیق‌شده توصیه می‌شود.

دکتر عبدالهی خاطرنشان کرد: از مصرف دمنوش‌های قوی مانند زنجبیل و شیرین‌بیان در مقادیر زیاد باید پرهیز کرد زیرا ممکن است برای بیماران قلبی یا مبتلایان به فشار خون مشکل ایجاد کند.

عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با بیان انیکه بدن برای مقابله با ویروس به پروتئین کافی نیاز دارد. مقدار توصیه‌شده روزانه یک تا ۱.۲ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است. خاطرنشان کرد: مرغ پخته، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات پخته و ماست پروبیوتیک بهترین منابع پروتئین در دوران بیماری هستند.

دکتر شیما عبدالهی افزود: ویتامین‌های A و C و آنتی‌اکسیدان‌ها نقش مهمی در کاهش التهاب و تقویت دفاع ایمنی دارند که در میوه ها و سبزیجات فصل به وفور وجود دارند. بنابراین توصیه میشود افراد روزانه به میزان ۲-۴ عدد از میوه های فصل و حداقل یک بشقاب سبزیجات برگ سبز در برنامه غذایی خود بگنجانند.

وی گفت: در طول مدت بیماری به دلیل عدم تحمل دستگاه گوارش توصیه میشود غذاها سبک و کم چرب باشند، سوپ سیب زمینی، مرغ اب پز شده، برنج کم‌چرب یا مقداری نان سبوس‌دار انتخاب مناسبی هستند.

وی همچنین عنوان کرد: کمبود ویتامین D احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد و در صورت کاهش سطح خونی، مکمل تحت‌نظر پزشک لازم است.

دکتر عبدالهی توضیح داد: روی باعث کاهش تکثیر ویروس و بهبود سریع‌تر می‌شود. منابع آن شامل گوشت سفید، حبوبات و مغزدانه‌هاست و مقدار توصیه‌شده روزانه ۸ تا ۱۱ میلی‌گرم است.

وی با تاکید بر اینکه تغذیه سالم، ایمنی از طریق واکسن، خواب کافی و فعالیت بدنی منظم، مهم‌ترین پایه‌های پیشگیری از آنفلوآنزا هستند، ادامه داد: مصرف روزانه پنج واحد میوه و سبزی، مصرف هفتگی ۲ تا ۳ وعده ماهی، استفاده از ماست پروبیوتیک، مصرف مغزدانه ها، دریافت کافی ویتامین D و پرهیز از قند و غذاهای فراوری‌شده نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.

وی گفت: رژیم‌های کم‌کالری شدید یا حذف وعده‌ها سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و احتمال ابتلا به عفونت‌های فصلی را افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: تغذیه مناسب و علمی می‌تواند شدت علائم آنفلوآنزا را کاهش دهد و روند بهبود را سریع‌تر کند. دریافت کافی مایعات، پروتئین باکیفیت، میوه و سبزیجات و پرهیز از غذاهای سنگین، بهترین راهکارهای تغذیه‌ای دوران بیماری هستند.

وی افزود: رعایت اصول تغذیه سالم در طول سال یکی از مؤثرترین روش‌های پیشگیری از آنفلوآنزا و افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌های فصلی است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 58865

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید