parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/11/03 - 12:31
  • - تعداد بازدید: 28
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZHb3
تغذیه مناسب

تغذیه مناسب برای پیشگیری از سرطان

مدیرگروه بهبود تغذیه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه نقش تغذیه سالم در پیشگیری و حتی درمان سرطان تأیید شده است، گفت: شیوه زندگی و عادت‌های تغذیه سهم مهمی در بروز سرطان دارد به‌طوری‌که درصد زیادی از موارد سرطان با تغذیه نامناسب ارتباط دارد.

 نسرین علیزاده در گفت‌وگو با وبدا، با اشاره به اینکه تغذیه از چندین جهت با سرطان ارتباط دارد، افزود: تغذیه با کالری بالا زمینه سرطان را فراهم می‌آورد، ارتباط چاقی و اضافه‌وزن با افزایش احتمال ابتلا به چندین نوع سرطان مشخص شده است که از جمله آنها سرطان پستان (خصوصاً در زنان یائسه)، سرطان رحم، سرطان مری و سرطان روده بزرگ است. وی ادامه داد: همچنین در مورد سرطان پستان، ارتباط بین کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به سرطان در مطالعات مشخص شده است و افراد دچار اضافه‌وزن یا چاقی تشویق می‌شوند تا وزن خود را کم کنند؛ بنابراین یکی از اقدامات اصلی کاهش مصرف مواد قندی و چربی‌های اشباع‌شده است که میزان زیادی کالری دارند و مقدار کمی مواد مغذی به بدن می‌رسانند. وی اضافه کرد: همچنین لازم است مواد غذایی مانند غذاهای سرخ‌کرده، کیک، آب‌نبات، بیسکویت، شربت‌ها و نوشیدنی‌های شیرین نیز محدود شود چرا که لفظ کم‌چرب یا بدون چربی روی مواد غذایی به معنای کم‌کالری بودن آنها نیست و در حقیقت کیک‌ها، بیسکویت‌ها و سایر مواد غذایی کم‌چربی همچنان سرشار از کالری هستند.

علیزاده با تأکید بااینکه برخی از انواع مواد غذایی زمینه سرطان را فراهم و برخی دیگر احتمال سرطان را کم می‌کنند، خاطرنشان کرد: علاوه بر میزان کل کالری دریافتی در روز، میزان مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها تازه، نوع و مقدار پروتئین‌های غذایی، سهم چربی‌های اشباع (مانند روغن‌های جامد و چربی منابع حیوانی) و چربی‌های غیراشباع (مانند روغن‌های گیاهی مثل روغن‌زیتون و کانولا) نیز از عوامل غذایی هستند که می‌توانند در کاهش یا افزایش بروز بیماری سرطان مؤثر باشند. وی بیان کرد: نوع آماده‌کردن مواد غذایی با سرطان ارتباط دارد: سوزاندن یا زغال شدگی گوشت باعث ایجاد مواد سرطان‌زا می‌شود. اگر هم روش کباب‌کردن را انتخاب کردید، نگذارید گوشت حرارت خیلی بالایی بگیرد و سوخته شود. به‌جای سرخ‌کردن غذا از روش‌های سالم مانند آب‌پز کردن و بخارپز کردن استفاده کنید. این مسئول در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بنابراین برای پیشگیری و مقابله صحیح با این بیماری، آشنایی با مواد غذایی لازم است تا هر فردی بداند چه غذاهایی بخورد و از خوردن چه غذاهایی پرهیز کند. علیزاده پیشنهادهایی برای غذای سالم مطرح و عنوان کرد: از رژیم غذایی غنی از مواد گیاهی استفاده کنید، گیاهان دارای چربی کمتر، فیبر بیشتر و مواد مغذی ضدسرطان هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان کمک می‌کنند. بهتر است حداقل دو سوم مواد غذایی مصرفی در هر وعده، گیاهی و حداکثر یک‌سوم مواد غذایی حیوانی باشد، روزانه 5 بار یا بیشتر سبزیجات و میوه‌های متنوع مصرف کنید، مصرف سبزیجات سرخ‌شده را محدود کنید و از آب میوه و سبزیجات خالص استفاده کنید، سعی کنید مواد غذایی را به‌طور کامل یعنی نزدیک به شکل اصلی خود مصرف کنید و مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری‌شده را محدود کنید از دیگر پیشنهادهای نسرین علیزاده است. وی یادآوری کرد: گوشت فاقد فیبر و دیگر مواد مغذی ضدسرطان است و اغلب سطوح بسیار بالایی از چربی‌های اشباع‌شده در آن وجود دارد. اکثر مردم گوشت را بیشتر از میزان موردنیاز و ضروری مصرف می‌کنند. شما می‌توانید با کاهش مصرف محصولات حیوانی و انتخاب محصولات پروتئینی سالم، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 51626
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید