parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/01/03 - 08:23
  • - تعداد بازدید: 44
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Ztv4

توصیه هایی درباره مصرف آجیل

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با توجه به قرار داشتن در ایام نوروزی و افزایش مصرف آجیل، توصیه هایی را درباره مصرف آن مطرح و بیان کرد: آجیل‌ها از جمله تنقلات پرطرفدار در میان ایرانیان هستند که به دلیل ارزش غذایی بالا، تأثیرات مثبتی بر سلامت دارند. اما در کنار مزایای تغذیه‌ای، مصرف بی‌رویه و نادرست آن‌ها می‌تواند منجر به افزایش وزن و حتی مشکلات متابولیکی شود.

نسرین علیزاده در گفت و گو با وبدا، در پاسخ به این سوال که آیا آجیل باعث چاقی می‌شود؟ گفت: آجیل‌ها سرشار از چربی‌های سالم (غیراشباع)، پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری هستند، با این حال، کالری بالایی دارند. به عنوان مثال، ۱۰۰ گرم بادام حدود ۵۷۰ کالری و ۱۰۰ گرم گردو حدود ۶۵۰ کالری دارد واگر میزان مصرف کنترل نشود، کالری اضافی دریافت‌شده می‌تواند باعث افزایش وزن شود.
 
 وی با اشاره به نکات مهمی برای مصرف متعادل آجیل افزود: بهتر است روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم آجیل (حدود یک مشت کوچک) مصرف شود و آجیل های خام و کم نمک انتخاب شوند زیرا آجیل‌های بوداده، شور یا طعم‌دار، حاوی مقادیر زیادی نمک و افزودنی‌های مضر هستند که می‌توانند منجر به احتباس آب، افزایش فشار خون و افزایش اشتها شوند. وی با تاکید بر خودداری از مصرف بیش از حد آجیل در یک وعده، عنوان کرد: به دلیل تراکم کالری بالا، بهتر است آجیل را به عنوان میان ‌وعده مصرف کنید و نه به عنوان یک وعده کامل، همچنین بهتر است آجیل با مواد غذایی سالم مانند ترکیب آجیل با ماست کم‌چرب، میوه‌های تازه یا سالاد مصرف شود زیرا موجب کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری می شوند.
 
 نسرین علیزاده در پاسخ به این سوال که بهترین زمان برای مصرف آجیل چه زمانی است نیز گفت: بهترین زمان مصرف آجیل، میان ‌وعده‌های صبح یا عصر است. از مصرف آن قبل از خواب پرهیز کنید، زیرا کالری آن در طول شب کمتر سوزانده می‌شود. وی جویدن کامل آجیل را مورد توصیه قرار داد و یادآوری کرد: به دلیل داشتن فیبر بالا، جویدن کامل آجیل می‌تواند احساس سیری بیشتری ایجاد و از پرخوری جلوگیری کند.
 
 این مسئول در دانشگاه با بیان اینکه آجیل‌ها بخش ارزشمندی از یک رژیم غذایی سالم هستند، اما تنها در صورتی که به درستی و در حد اعتدال مصرف شوند، تاکید گرد: رعایت میزان مناسب مصرف، انتخاب نوع خام و کم‌نمک، و توجه به زمان و نحوه مصرف، می‌تواند به بهره‌مندی از فواید آن بدون افزایش وزن کمک کند. افراد دارای اضافه‌وزن یا چاقی بهتر است با مشورت متخصص تغذیه، میزان مناسب مصرف خود را تنظیم کنند.
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 52696
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید