توصیههای بهداشتی و خود مراقبتی برای زائرین مراسم گرامیداشت ارتحال امام خمینی(ره)
رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از بیماری در مراسم ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بسیار ضروری است. مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت مراقبتهای فردی، توصیه کرد: افرادی که دارای علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد، اسهال یا بثورات پوستی هستند، از شرکت در مراسم خودداری کنند.
نازی شکرالهی در گفت و گو با وبدا، افزود: گروههای پرخطر نظیر سالمندان، زنان باردار، بیماران مزمن، افراد دارای نقص ایمنی و مبتلایان به چاقی مفرط نیز از حضور در تجمعات اجتناب نمایند.
وی شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون، استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ، رعایت فاصله فیزیکی یک متری و پرهیز از روبوسی و تماس فیزیکی را مورد تاکید قرار داد.
شکرالهی با بیان اینکه در زمینه تغذیه و بهداشت فردی نیز رعایت نکاتی بهداشتی حیاتی است، ادامه داد: از مصرف لبنیات فلهای مانند شیر و پنیر غیرپاستوریزه پرهیز کرده و تنها از محصولات بستهبندی و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنید.
وی عنوان کرد: میوهها و سبزیجات را با آب سالم شسته و ضدعفونی کرده و از مصرف غذاهای خام یا نیمپز مانند سالاد الویه، کشک، کباب یا غذاهای دریایی خودداری نمایید.
این مسئول یادآوری کرد: غذاهای پخته را بیش از دو ساعت در دمای محیط نگه ندارید و تخممرغ را فقط به صورت آبپز مصرف کنید. از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای پلاستیکی شفاف بپرهیزید و حتماً لیوان شخصی به همراه داشته باشید.
وی با بیان اینکه تأمین آب سالم و پرهیز از مصرف خوراکیهای مشکوک نیز بسیار مهم است؛ عنوان کرد: فقط از آبهای بستهبندیشده یا جوشیده استفاده کرده و برای مسواک زدن نیز از همین منابع بهره ببرید. از مصرف یخهای غیربهداشتی و قالبی خودداری کرده و کنسروها را پیش از مصرف حداقل ۲۰ دقیقه بجوشانید.
وی افزود: در صورت بروز علائم بیماری یا مشاهده موارد مشکوک، حتماً به پزشک مراجعه کرده و موضوع را به مسئولان بهداشتی یا سامانه ۱۹۰ گزارش دهید تا از گسترش احتمالی بیماریها جلوگیری شود.
نظر دهید