توصیههای تغذیهای به زائران سفر حج
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توصیه های تغذیه ای را به زائران سفر حج ارائه و بیان کرد: در ایام حج، بهدلیل تغییرات آبوهوا، شرایط جسمی خاص زائران و تنوع غذایی، رعایت نکات تغذیهای اهمیت زیادی دارد.

وی با بیان اینکه در طول سفر، بهویژه در هوای گرم عربستان، نوشیدن آب کافی برای جلوگیری از کمآبی بدن ضروری است. خاطرنشان کرد: بهتر است زائران همیشه بطری آب همراه داشته باشند و از مصرف نوشیدنیهای کافئیندار و شیرین مثل نوشابه پرهیز کنند.
وی ادامه داد: مصرف میوههای آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال نیز به حفظ تعادل آب بدن کمک میکند. استفاده از آب معدنی برای پیشگیری از بیماریهای گوارشی توصیه میشود.
دکتر عبدالهی با اشاره اینکه رعایت تنوع و تعادل غذایی در وعدههای روزانه، به حفظ انرژی و پیشگیری از ضعف بدن کمک میکند.خاطرنشان کرد: بهتر است زائران از مصرف غذاهای سنگین، چرب یا بسیار شیرین پرهیز کرده و بهجای آن، وعدههای غذایی سبکتر شامل برنج، گوشت پخته، سبزیجات و لبنیات را انتخاب کنند.
وی یادآوری کرد: برای جلوگیری از مسمومیت غذایی، باید از مصرف غذاهای مانده یا مشکوک خودداری کرده و به نکات بهداشتی در هنگام تهیه و نگهداری غذا توجه ویژه داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه زائران سالمند یا دارای بیماریهای مزمن باید وعدههای غذایی منظم و با حجم مناسب داشته باشند تا دچار افت قند خون یا مشکلات گوارشی نشوند.عنوان کرد: مصرف میانوعدههایی مانند خرما، کشمش، مغزها و بیسکویتهای ساده میتواند در حفظ انرژی طی ساعات طولانی عبادت مؤثر باشد.
وی توصیه کرد، زائران از مشاوره پزشک تغذیه پیش از سفر بهره بگیرند و در طول سفر، به علائم بدنی خود توجه داشته باشند و در صورت بروز مشکل، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.
نظر دهید