parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/10/11 - 08:20
  • - تعداد بازدید: 50
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZS53

ثبت 20 هزار بیمار دیابتی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: اکنون 20 هزار بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در این دانشگاه ثبت شده‌اند که خدمات مراقبتی خود را در مراکز خدمات جامع سلامت دریافت می‌کنند.

روح‌الله یزدانی روز سه‌شنبه 11 دی ماه 1403 در گفت‌وگو با وبدا اظهار کرد: این بیماران در مرحله نخست از مراقبان سلامت، خدمات دریافت می‌کنند که شامل کنترل قند خون و فشار خون است. در صورت نیاز، بیماران برای دریافت برنامه غذایی و مشاوره تغذیه‌ای به کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز ارجاع داده می‌شوند.

وی افزود: بیماران دیابتی هر سه ماه یک‌بار توسط پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت معاینه و ویزیت می‌شوند و در صورتی که قند خون بیمار کنترل نشده باشد، آموزش‌های لازم مجدداً به آن‌ها ارائه می‌شود. همچنین، این بیماران  برای ویزیت های تخصصی به سطوح بعدی ارجاع می شوند.

یزدانی تأکید کرد: در مواردی که بیماران دیابتی به درمان‌های تخصصی‌تر نیاز داشته باشند، به سطوح بالاتر ارجاع داده می‌شوند تا خدمات دارویی و در صورت لزوم انسولین دریافت کنند.

وی با اشاره به برنامه خطرسنجی 10 ساله برای جمعیت بالای 30 سال، بیان کرد: در این اقدام  فشارخون،دورکمر ،قند خون و کلسترول اندازه گیری و بر اساس نتایج تن سنجی و آزمایشات میزان خطر بروز سکته های قلبی و مغزی کشنده یا غیر کشنده ،با استفاده از چارت ارزیابی میزان خطر قلبی عروقی محاسبه می شود.

روح‌الله یزدانی عنوان کرد: آگاهی‌رسانی و آموزش بیماران از جمله مؤثرترین راهکارها برای پیشگیری از پیشرفت بیماری است. برنامه‌های آموزشی در مراکز جامع سلامت با هدف تغییر عادات غذایی ناسالم و افزایش فعالیت بدنی اجرا می‌شود.

وی افزود: تشخیص زودهنگام دیابت، به‌ویژه در افرادی که عوامل خطر مانند سابقه خانوادگی یا چاقی دارند، می‌تواند از عوارض جدی جلوگیری کند. تأکید بر نقش جامعه در پیشگیری وی با تاکید بر نقش جامعه در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر خاطرنشان کرد: کارشناسان حوزه سلامت بر این باورند که پیشگیری از دیابت نیازمند مشارکت جامعه و نهادهای مختلف است، مدارس، محیط‌های کاری و رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی در ارتقاء سطح آگاهی عمومی و تغییر الگوهای رفتاری ایفا کنند.

وی با بیان اینکه برنامه‌های غربالگری منظم و فرهنگ‌سازی درباره تغذیه سالم و فعالیت بدنی نیز از دیگر اقدامات مؤثر در این زمینه هستند، اضافه کرد: این اقدامات، به همراه خدمات درمانی و مراقبتی ارائه‌شده در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با هدف بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش بار این بیماری در جامعه انجام می‌شوند.

ثبت 3 هزار بیمار نیازمند به انسولین

کارشناس بیماران دیابتی در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز اعلام کرد: هم‌اکنون 3 هزار بیمار نیازمند به انسولین در سامانه ثبت شده‌اند که این بیماران انسولین را با تعرفه دولتی دریافت می‌کنند.

ظریف، تصریح کرد: بخشی از این بیماران خدمات درمانی مرتبط با دیابت، از جمله درمان زخم پای دیابتی و دریافت انسولین، را با تعرفه دولتی در بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد دریافت می‌کنند.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 51293
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید