جلسه قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه برگزار شد
هشتمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت 30آذرماه با حضور اعضای این قرارگاه با دستور کار "مروری بر مفاهیم کلیدی مبحث جمعیت و دستورالعمل های ابلاغی جدید از وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی" برگزار شد..

به گزارش وبدا، دکتر محمدرضا اکبری در ابتدای جلسه ضمن تقدیر و تشکر از شبکه بهداشت و درمان شهرستان مانه و سملقان در برگزاری "همایش جوانی جمعیت " در 29 آذرماه بحث جمعیت را از اهمیت بالایی برخوردار دانست.
وی در ادامه اذعان کرد: در حوزه اجرایی برنامه های قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بالای 98درصد تمام فعالیتها تحقق یافته است.
وی افزود: سیاستهای نادرست جمعیتی در سالهای 1365 تا 1385 سقوطی آزاد در رشد جمعیت را موجب شد که در سال 1391 در استان خراسان شمالی مقام معظم رهبری با تدبیر زنگ خطر پیری جمیت را به صدا در آوردند و هشدار به اصلاح سیاست جمعیتی سابق را با رهنمودهای خویش آغاز کردند.
دکتر محمدرضا اکبری همچنین شناسنامه جمعیت استان را در گروه سنی زیر 5سال 7.95 درصد و رده سنی زیر 15سال 25.13 درصد عنوان کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نرخ باروری کلی را 1.7 فرزند در کشور و 2.07 در استان خراسان شمالی اعلام کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یکی از اسناد مهم کلان کشور را "بعد جمعیت" خواند و یکی از دغدغههای اصلی تمام سیاستگذاران سلامت کشور و به تبع آن استان را توجه به جوانی جمعیت خواند.
دکتر اکبری خاطرنشان کرد: اگر از فرصت این 6 سال نقره ای بهرمند نشویم ایران در سال 1430 از هر 10 نفر 5 نفر سالمند و 1 کودک و 1جوان و 3 میانسال خواهند بود،در 30 سال اینده پیرترین کشور جهان خواهیم شد.
دکتر پورنقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در جمعبندی این جلسه رواج فرهنگ فرزندآوری را در شرایط بحرانی زنگ خطر جمعیتی، دارای اهمیت بالا خواند.
وی افزود: در سالهای "نقره ای" باقی مانده، مداخلات میتواند پاسخ مثبت به همراه داشته باشد ولی اگر این زمان نقرهای از دست برود در آینده کشور، 150 سال زمان برای جبران این خسارت زمان نیاز است.