داروهای تکنسخهای را چگونه تهیه کنیم؟
کارشناس توزیع داروهای خاص و شیمیدرمانی در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیماران صعبالعلاج برای دریافت داروهایی که مشابه داخلی ندارند و در فهرست رسمی دارویی کشور قرار نگرفتهاند، میتوانند از طریق سامانه رسمی سازمان غذا و دارو اقدام کنند و نیازی به تهیه آزاد دارو نخواهند داشت.

مریم پهلوان روز دوشنبه 6 مردادماه 1404 در گفت و گو با وبدا اظهار کرد: داروهای تکنسخهای معمولاً داروهایی هستند که تولید داخل نداشته و صرفاً برای برخی بیماریهای خاص و نادر تجویز میشوند. در این موارد، بیماران صعبالعلاج میتوانند با ثبت درخواست در سامانه khedmat.fda.gov.ir و بارگذاری مدارک پزشکی، درخواست خود را برای تهیه دارو ثبت کنند.
وی ادامه داد: پس از تأیید مدارک، معرفینامه الکترونیکی صادر شده و داروی موردنظر از طریق داروخانههای مشخصشده توسط سازمان غذا و دارو در اختیار بیمار قرار میگیرد؛ این داروخانه میتواند در همان شهر یا استان بیمار باشد یا در سایر نقاط کشور معرفی شود.
پهلوان با تأکید بر اینکه تهیه این داروها از مسیر رسمی سازمان غذا و دارو، ضمن تضمین اصالت و کیفیت، از تحمیل هزینههای آزاد به بیماران جلوگیری میکند، گفت: بهدلیل تأمین این داروها با ارز دولتی، قیمت آنها نسبت به بازار آزاد بسیار مناسبتر است و دیگر نگرانی از بابت قاچاق بودن دارو یا عدم کیفیت وجود ندارد.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون، ۱۰ مورد داروی تکنسخهای برای بیماران استان از طریق معاونت غذا و دارو تأمین شده است. فهرست داروهای تکنسخهای نیز شامل حدود ۱۷۰ قلم داروست که خارج از فهرست رسمی دارویی کشور هستند و تنها بهصورت موردی و بر اساس شرایط ویژه بیماران تهیه میشوند.
کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: مراجعه حضوری به معاونت غذا و دارو نیز امکانپذیر است، اما ثبت اینترنتی در سامانه خدمات سازمان غذا و دارو روند را سادهتر و سریعتر خواهد کرد.
نظر دهید