parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/07/23 - 06:56
  • - تعداد بازدید: 147
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZYx3

راهکارهایی برای مقابله با استرس شغلی

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به قرار گیری در هفته سلامت روان سلامت و با بیان اینکه 22 مهر در روزشمار این هفته به عنوان تشخیص و مداخله زود هنگام اختلالات روانی در محیط کار و افزایش بهره وری نام گذاری شده است، گفت: روان در محیط کار حالتی از رفاه و آسایش است دراین حالت فرد می تواند با تنش های روزانه خود کنار بیاید، به نحوی سازنده کار کند به فعالیت کامل خود دسترسی پیداکرده و به جامعه خود کمک کند.

دکتر سیده ریحانه رضوانی در گفتگو با وبدا، با بیان اینکه اهمیت بهداشت روانی در محیط کار، همراه با سلامت جسمانی و اجتماعی جزء ضروری از سلامت کلی افراد است، افزود: کار می تواند منبع رضایت، فشار روانی، حمایت، تعارض، هیجان، ارتباط، خشم و ناامیدی باشد.

 

وی با اشاره به این که بدون تردید توجه جدی به دنیای کار از سوی مشاوران سازمان و متخصصان سلامت روان از اولویت مهمی برخوردار است، ادامه داد: تشخیص و مداخله زودهنگام اختلالات روانی در محیط‌های کاری یکی از اصلی ترین اقدامات در این زمینه است.

 

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، استرس شغلی را موثر بر سلامت جسم و روان در محیط کاری ذکر و بیان کرد: شناسایی زودهنگام با استفاده از نشانه ها و علایم بسیار کمک کننده است.

 

 دکتر رضوانی با بیان اینکه، کار شیفتی نوعی استرس جسمی و روانی برای افراد نوبتکار محسوب می شود، افزود: به همین خاطر برخی افراد با بعضی خصوصیات جسمانی و روانی نمی تواند نوبتکاری به خصوص شیفت شب داشته باشند.

 

وی گفت: افرادی که اختلالات روانپزشکی دارند نیز با وجود شب کاری دچار تشدید مشکلاتی می‌شوند، بیخوابی یا کم‌خوابی افراد را تحریک‌پذیر می‌کند و بیماری دوقطبی، سایکوز و همچنین اختلالات اضطرابی را تشدید می‌نماید و در نتیجه نیاز مصرف داروها بالا می‌رود، با توجه به عوارض جانبی داروها صلاح نیست که این افراد شیفت کاری داشته باشند فردی که به بیماری مزمن مبتلاست در شب کاری دچار مشکل می شود.

 

وی راهکارهایی را برای مقابله با استرس شغلی اعلام و بیان کرد: دسترس ترین راهکارها این است که فرد کمتر خود را در معرض فشار روانی در محیط کار یا خانواده قرار دهد، خوشبینی را در خود تقویت کند، بعضی تمرین ها تصویرسازی و ورزش را انجام دهد، شکیبا باشد، برنامه ریزی منظم داشته باشد.

 

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، به راهکارهای سازمانی مقابله با استرس نیز اشاره و اعلام کرد: هدف اصلی سازمان برای تمام کارکنان باید شفاف باشد.

 

وی عنوان کرد: به کارگیری روش ها و فنون ارگونومی به پیشگیری از وقوع حوادث و سوانح در کار همچنین افزایش سطح ایمنی شغلی در سازمان می شود، همچنین با پرورش مهارت های مرتبط با خلاقیت و نوآوری در سازمان می توان به کارکنان یاری داد تا از وقوع بسیاری از عوامل فشارزا در کار جلوگیری کند.

 

دکتر رضوانی افزود: انگیزش و خوشنودی شغلی کارکنان از یک طرف و فشار روانی که در رابطه با شغل و محیط خود و محیط کار خود تجربه می‌کنند رابطه معکوس وجود دارد با کاهش فشار روانی میتوان بر میزان انگیزش و خوشنودی کارکنان افزود.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 49589
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید