parcham اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیّت ملی
  • 1405/05/11 - 12:42
  • - تعداد بازدید: 41
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zn2n
توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شد؛

ساخت نانوالیاف زیست تخریب با قابلیت جذب پوستی برای ترمیم زخم

تیم تحقیقاتی آزمایشگاه پزشکی بازساختی دانشگاه به سرپرستی دکتر فاطمه عروجعلیان، موفق به طراحی و تولید نانوالیاف الکتروریسی‌شده هسته–پوسته (Core-Shell) با ویژگی‌های ضدباکتریایی و ضدالتهابی شد.

 

به گزارش وبدا، این نانوالیاف با استفاده از دستگاه الکتروریسی دونازله مستقر در آزمایشگاه پزشکی بازساختی و توسط خانم نیکتا ناطقی، دانشجوی دکتری، تولید شده است. به گفته اعضای تیم تحقیقاتی، هدف از توسعه این محصول، فراهم کردن بستری مناسب برای تسریع فرایند ترمیم زخم و بهبود شرایط بازسازی بافت است.

بر اساس توضیحات ارائه‌شده، نانوفایبر تولیدشده با بهره‌گیری از ساختار هسته–پوسته، عملکردی مشابه پوست مصنوعی دارد و ضمن ایجاد یک لایه محافظ بر روی محل زخم، امکان تبادل اکسیژن را فراهم می‌کند. همچنین این ساختار با جلوگیری از نفوذ باکتری‌ها، می‌تواند خطر بروز عفونت را کاهش داده و شرایط مطلوب‌تری برای ترمیم بافت ایجاد کند.این محصول با توجه به ویژگی‌های فیزیکی و زیستی خود، قابلیت استفاده در مدیریت و درمان انواع زخم‌ها و سوختگی‌ها را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز انجام مطالعات تکمیلی در حوزه مهندسی بافت، پزشکی بازساختی و سامانه‌های نوین ترمیم زخم باشد.

گفتنی است توسعه این دستاورد در راستای فعالیت‌های پژوهشی آزمایشگاه پزشکی بازساختی و با بهره‌گیری از زیرساخت‌های تحقیقاتی دانشگاه انجام شده است.

 

  • گروه خبری : اخبار ویژه دانشگاه,آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 62665
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید