سل در کمین است
کارشناس هماهنگ کننده سل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: در صورت وجود سرفه بیش از دوهفته، برای انجام آزمایش رایگان سل به مراکز جامع سلامت مراجعه کنید.

به گزارش پایگاه خبری وبدا؛ دکتر فلوریا انفرادی افزود: سل زیر سایه کرونا پنهان شده است، از آن غافل نشویم.
وی با اشاره به این که این بیماری یکی از ۱۰ عامل اصلی مرگ و میر درجهان است، تصریح کرد: تمامی مرگ های ناشی از سل قابل پیشگیری هستند
وی اضافه کرد: شایع ترین علامت ابتلا به سل ریوی سرفه پایدار به مدت دو هفته یا بیشتر که معمولأ همراه خلط است و امکان دارد با سایر علایم تنفس نظیر تنگی نفس، درد قفسه سینه یا پشت و خلط خونی، و یا علائم عمومی نظیر تب، کاهش اشتها، کاهش وزن، بی حالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس، ضعف عمومی در بیمار مبتلا دیده شود.
دکتر انفرادی تصریح کرد: بیماری سل یک بیماری عفونی واگیر بوده و میکروب ایجاد کننده این بیماری از طریق تنفس از فرد مبتلا به سل به فرد سالمی که در تماس با او قرار گرفته منتقل می شود .
وی اضافه کرد: تمام افرادی که میکروب وارد بدنشان شده بیمار نمی شوند و میکروب ممکن است در بدن فرد بدون آنکه بیماری را ایجاد کند توسط سیستم دفاعی بدن برای سالهایی طولانی مهار شود.
وی ادامه داد: چنانچه سیستم دفاعی بدن فرد، در زمان ابتلا و یا سالهای بعد به دلایلی مانند ابتلا به ویروس ایدز، سوء تغذیه، اعتیاد، دیابت، ابتلا به سرطان و انجام شیمی درمانی، نارسایی مزمن کلیه، و درمان طولانی مدت با کورتون و داروهای ضد رد پیوند و درمان بیماری های روماتیسمی و کهولت سن و استرس شدید تضعیف شود میکروب سل دوباره فعال شده و فرد را مبتلا به بیماری می کند .
وی افزود: بیماری سل می تواند هر عضوی از بدن را دچار کند ولی از همه بیشتر ریه ها را مبتلا می سازد، این بیماری چنانچه ریه ها را درگیر کند "سل ریوی" و در صورت مبتلا کردن سایر اعضاء بدن "سل خارج ریوی" نامیده می شود.
دکتر انفرادی، کارشناس هماهنگ کننده سل معاونت بهداشتی استان اظهار کرد: مواردی از سل های ریوی که تعداد میکروب در خلط بیمار آن قدر زیاد است که در آزمایش خلط می توان آنها را زیر میکروسکوپ مشاهده کرد آنها اصطلاحأ "سل ریوی اسمیر خلط مثبت" گفته می شود که این موارد سرایت پذیری بیشتری برای اطرافیان دارند .