ضرورت آگاهی از طبع غذاها و شناخت غذاهای گرم و سرد
آگاهی از طبع غذاها و شناخت غذاهای گرم و سرد برای حفظ سلامت بدن ضروری است .

به گزارش پایگاه خبری وب دا ، مسئول تغذیه مرکز بهداشت با بیان این که غذاها بر اساس اثراتی که بر بدن می گذارند به 2 گروه سرد و گرم تقسیم می شوند گفت : غذاهای گرم باعث بهبود جریان خون و نگهداری گرمای بدن می شود ولی یبوست ، بوی شدید ادرار ، تب ، بالا رفتن فشار خون و برافروختگی چهره از علایم و نشانه های گرمای بیش از حد بدن است .
«شهلا جودت» افزود : غذاهای سرد برای افراد جوان که بدن آن ها به طور نسبی گرم است ، مناسب تر می باشد اما مصرف بیش از حد آن ها می تواند باعث ضعف و بی حالی و در افراد مسن باعث ارتریت و روماتیسم و ... شود .
وی تصریح کرد: فرآورده های حیوانی ، غذاهای چرب و پرادویه به عنوان غذاهای گرم و بیشتر میوه ها و سبزیجات به عنوان غذاهای سرد شناخته شده است .
وی اظهار داست : غذاهای گرم دارای مقادیر بالای انرژی ، پروتئین و چربی بیشتری نسبت به غذاهای سرد است که انرژی لازم برای فعالیت های فیزیکی را فراهم می کند و غذاهای سرد دارای محتوای بالاتر آب و انرژی پایین تری بوده و باعث تعدیل اثر غذاهای گرم و فراهم کردن ویتامین و املاح ضروری می شود.
وی عنوان کرد : مواد غذایی نظیر گردو ، کاکائو ،خرما ، کنجد و گوشت و شیر در گروه غذاهای گرم و هلو ، هندوانه ،توت فرنگی ، جو ، برنج و گوشت گاو در گروه غذاهای سرد گنجانده شده است .
وی خاطرنشان کرد : برخی غذاها مانند ماست گوسفندی ، نان گندم ، گوشت بره و ... در گروه غذاهای معتدل (نه گرم و نه سرد )دسته بندی می شوند که اثر متابولیسم خاصی را چه در افراد گرم مزاج و چه در افراد سرد مزاج ایجاد نمی کنند و به عبارتی با هر 2 گروه سازگار هستند .