غربالگری شنوایی 5 هزار و 767 نفر از نوزادان مناطق تحت پوشش دانشگاه
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: درنیمه نخست امسال غربالگری شنوایی 5 هزار و 767 نوزادان در مناطق شهری و روستایی تحت پوشش انجام شده است.

دکتر «فلوریا انفرادی» روز سهشنبه 29 آذرماه 1401 در گفتگو با وبدا با بیان اینکه انجام غربالگری شنوایی طبق تفاهمنامه مشترک با سازمان بهزیستی توسط شنوایی شناسان در بیمارستانهای استان انجام میشود، افزود: از آمار غربالگریهای انجامشده در 6 ماه نخست امسال 143 نفر به مرحله تشخیص و 57 نفر به مرحله مداخلهای راه یافتهاند.
وی با بیان این که در مرحله تشخیص به منظور دسترسی راحتتر خانوادهها به صورت هفتگی تدابیری جهت حضور ادیولوژیستها در منطقه با همکاری سازمان بهزیستی اندیشیده شده است، ادامه داد: در حال حاضر به علت کمبود نیروی ادیولوژیست با توجه به اهمیت تشخیص زودهنگام شنوایی از نیروهای آموزش دیده در دو شهرستان راز و جرگلان و فاروج استفاده میشود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه قوه شنوایی یکی از تواناییهای مهم انسان برای برقراری ارتباطات گفتاری به شمار میآید، اضافه کرد: از لحظه تولد و در تمام دوران نوزادی حس شنوایی ارتباط نزدیکی با رشد گفتار و زبان دارد و حتی سطوح خفیف تا متوسط از دست دادن شنوایی میتواند منجر به تغییراتی در مغز شود.
وی با اشاره به اینکه کم شنوایی مادرزادی 1 تا ۳ مورد در هر ۱۰۰۰ تولد را تحت تأثیر قرار میدهد، بیان کرد: اهمیت تشخیص زودهنگام و درمان نارسایی شنوایی در نوزادان به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است و نتایج این مطالعات نشان دهنده میزان بالایی از تأخیر در رشد کودک است.
وی عنوان کرد: اولین فرصت برای ارزیابی شنوائی کودک درهنگام ترخیص از بیمارستان است، اگر شنوائی کودک قبل از ترک بیمارستان بررسی نشد، توصیه میشود که این غربالگری در اولین ماه زندگی انجام شود.
از آنجایی که مهمترین مرحله یادگیری زبان قبل از سه سالگی است، اگر بتوانیم کم شنوایی را در سن زیر 3 ماهگی تشخیص و قبل از 6 ماهگی درمان یا توانبخشی نمائیم میتوانیم از مشکلات زیادی که به علت دیر تشخیص دادن کمشنوایی بوجود میآیند، پیشگیری کنیم.