لزوم همافزایی برای دستیابی به تحول در حوزه آموزش و پژوهش
رئیس شورای کلان منطقه 9 آمایشی کشور با تأکید بر لزوم همافزایی برای دستیابی به تحول در حوزه آموزش و پژوهش، گفت: با تحقق این مهم، شاهد ارتقای تمام دانشگاهها بخصوص در حوزه پژوهش خواهیم بود.
به گزارش وبدا، دکتر محمدعلی کیانی، رئیس شورای کلان منطقه 9 آمایشی کشور در اجلاسیه روسا و معاونان آموزش و پژوهش دانشگاههای علوم پزشکی این کلان منطقه که در بجنورد برگزار شد، افزود: هفته پژوهش فرصت مناسبی است تا در نمایشگاهی که در مشهد برگزار میشود، دانشگاههای عضو منطقه9 حضور یابند و توانمندیهای پژوهشی خود را عرضه کنند.
وی توسعه رجیستری و ثبت دادهها را موضوع بسیار مهمی در پژوهش دانست و گفت: همافزایی و تقویت این بخش میتواند زمینهای برای همکاری با دانشگاههای دیگر مناطق کشور شود.
رئیس شورای کلان منطقه 9 آمایشی کشور همچنین بر لزوم راهاندازی شورای عالی سلامت در مراکز استانها تأکید و تصریح کرد: این شورا به سبب حضور مسئولان ارشد و تصمیم گیر استان، جایگاه خوبی دارد و میتواند مسیر حل مشکلات حوزه سلامت استانها را هموار کند.
دکتر کیانی با بیان اینکه برای فعالیت هدفمند و نتایج قابلقبول، هر یک از دانشگاههای عضو منطقه 9 باید دارای لاین های تخصصی خود در امر پژوهش باشند، افزود: ارزیابی و احصای مشکلات در حوزه آموزش و سلامت، یکی از اهداف ما در این جلسات است که آن دنبال خواهیم کرد.
دکتر مجید غیورمبرهن، دبیر کارگروه پژوهشی منطقه 9 کشور و معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت دانشگاههای عضو این منطقه، بر ضرورت جذب بودجههای پژوهشی کشور تأکید کرد.
وی با اشاره به رویکرد حمایتگر این کارگروه عنوان کرد: با ریلگذاری و اصلاح مسیر، داشتن راهبرد و برنامه، در کنار همافزایی میتوانیم اهداف بزرگی را در حوزه پژوهش رقم بزنیم.
وی همچنین بر ضرورت راهاندازی فرصتهای مطالعاتی و ایجاد سازوکارهای مربوط به آن، استفاده از امکانات آزمایشگاه مرکزی برای انجام کارهای مشترک، امکان همکاری دانشجویان با اساتید فعال پژوهشی، ایندکس شدن مجلات دانشگاهها و... تأکید کرد.
دکتر غیورمبرهن تصریح کرد: حمایت ویژه از طرحهای پژوهشی علاوه بر رفع نیازمندیهای داخلی، گام مؤثری در جهت اعتلای دانشگاهها و توانمندسازی هیئتعلمی خواهد بود که در این زمینه، تعریف کلان پروژه اولویت ما است.
دبیر کارگروه پژوهشی منطقه 9 کشور و معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارتقای کیفیت بهداشت و درمان همراه با کاهش هزینهها و ایجاد و توسعه دانش کاربردی و فناورانه را ازجمله اهداف تعریف مأموریتهای مشترک و انجام کلان پروژهها در حوزه پژوهش برشمرد.
دکتر ابوالفضل خواجوی راد ، دبیر کارگروه آموزش کلان منطقه 9 و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست، آموزش را موضوعی اساسی و محوری دانست و گفت: ارتقای همهجانبه دانشگاهها در گرو توجه به آموزش است.
وی بر داشتن رویکرد آسیب شناسانه و شناخت نقاط قوت در حوزه آموزش تأکید کرد و افزود: نخبه پروری و توجه به ظرفیتهای تخصصی باید بیشازپیش فعال شود و از افراد توانمند در این حوزه در جایگاههای مشورتی و تخصصی استفاده شود.
دکتر خواجویراد عنوان کرد: آموزش پزشکی موضوع بسیار مهمی است که باید با شناخت فرصتها و تهدیدها در مسیر توسعه این بخش بتوانیم خلأها را برطرف کنیم.
دکتر سیدجواد پورنقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی که میزبان سومین اجلاسیه روسا و معاونان آموزش و پژوهش دانشگاهها و دانشکدههای کلان منطقه ۹ آمایشی کشور بود، نیز در این نشست بر لزوم توسعه زیرساختهای حوزه بهداشت، درمان، آموزش و پژوهش دانشگاهها تأکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد: با استفاده از پتانسیل هماندیشی و همفکری دانشگاههای عضو کلان منطقه شاهد ضربآهنگ رشد و تحول در حوزه آموزش و پژوهش باشیم.
سومین اجلاسیه روسا و معاونان آموزش و پژوهش دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، خراسان شمالی، بیرجند، سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور، اسفراین، تربتجام و وارستگان روز پنجشنبه 25 آذرماه 1400 در محل سالن اجتماعات پایگاه بهداشت حر بجنورد برگزار شد.