منفی شدن آزمایش 5 فرد مشکوک مبتلا به سیاه سرفه در خراسان شمالی
رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از شناسایی 5 فرد مشکوک مبتلا به سیاه سرفه در استان خبر داد و گفت: در 8 ماهه سال جاری از 5 نفر موارد مشکوک به این بیماری نمونه گیری لازم انجام و به آزمایشگاه مرجع واقع در انستیتو پاستور تهران برای بررسی ارسال شد که پاسخ آزمایش هر 5 نفر منفی بود.

به گزارش پایگاه خبری وبدا، «فیض الله برزگر» افزود: طی سال های گذشته موارد مثبتی از این بیماری حتی در افراد مسن بالای 75 سال هم به دلیل کاهش سیستم ایمنی بدن در این سنین داشته ایم و نمی توان گفت که جامعه استانی عاری از این بیماری است.
وی تصریح کرد: بيماري سياه سرفه یک بیماری میکروبی و يكي از عوامل اصلي مرگ و مير و عوارض در دوران شیرخواری و كودكي است.
وی با اشاره به این که اين بيماري هنوز هم در كشورهاي در حال توسعه شايع است و يكي از مهمترین بیماری های كشنده و قابل پيشگيري با واكسن محسوب میشود، تصریح کرد: هر ساله حدود پنجاه ميليون مورد ابتلا به بيماري و سيصد هزار مرگ و مير در اثر اين بيماري در جهان اتفاق مي افتد.
وی اضافه کرد: ميزان مرگ و مير شيرخواران در كشورهاي در حال توسعه به 4 درصد نيز میرسد و در ايران نيز مشابه كشورهاي توسعه يافته اطلاعات مركز مديريت بیماریهای واگير نشان دهنده افزايش موارد بيماري در طي سالهای اخير است.
وی اظهار داشت: هر چند بیشترین موارد گزارش شده در گروه سني كودكان، به ويژه در زير یک سال بوده است، ولی با تقويت گزارش دهي موارد مشكوك، انتظار میرود موارد بيماري در افراد بالغ نيز افزايش يابد .
رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: آموزش مردم و به خصوص والدين نوزادان درباره مزاياي واكسيناسيون نوزادان ، واكسيناسيون عليه سياه سرفه مطابق برنامه واكسيناسيون جاري كشوري به صورت واكسن پنتا ودر مواردی ثلاث را از جمله اقدامات پیشگیری از این بیماری یاد کرد.
فیض الله برزگر درباره جداسازی این بیماران افزود: موارد شناخته شده بيماري بايد از نظر تنفسي ايزوله شوند و مدت جداسازي در صورت شروع درمان 7 روز و در غير اين صورت سه هفته است .
وی هم چنین تاکید کرد: موارد مشكوك نيز نبايد در تماس با كودكان كم سن و نوزادان باشند.