parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/01/25 - 13:53
  • - تعداد بازدید: 43
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZgB4

نقش تغذیه مناسب در افزایش ایمنی رانندگی

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به نقش تغذیه در ارتقای تمرکز، هوشیاری و عملکرد مغزی، بر اهمیت رعایت الگوی غذایی صحیح در هنگام رانندگی تأکید کرد.

نسرین علیزاده روز دوشنبه 25 فروردین ماه 1404 در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه نوع تغذیه قبل و حین رانندگی می‌تواند تأثیر مستقیم بر واکنش‌های عصبی، سطح تمرکز و حتی خلق‌وخو داشته باشد، گفت: مصرف غذاهای سنگین، پرچرب یا قندی پیش از رانندگی، به‌ ویژه در مسافت‌های طولانی، ممکن است باعث خواب‌آلودگی، کاهش تمرکز یا افت هوشیاری شود و خطر بروز حوادث رانندگی را افزایش دهد.

 

وی تغذیه توصیه کرد: رانندگان، به‌ویژه در سفرهای طولانی، از مصرف وعده‌های سبک و مغذی مانند نان سبوس‌دار، لبنیات کم‌چرب، میوه‌ها و مغزها (مثل بادام یا گردو) بهره ببرند و از مصرف زیاد نوشیدنی‌های انرژی‌زا یا کافئین‌دار خودداری کنند، زیرا این نوشیدنی‌ها ممکن است در کوتاه‌مدت احساس هوشیاری ایجاد کنند اما پس از مدتی با افت شدید انرژی همراه می شود.

 

وی همچنین با بیان اینکه دیده می شود برخی رانندگان جهت رفع خواب آلودگی سعی می کنند چیزی بخورند ولی این موضوع موقتا" خواب آلودگی فرد را رفع می کنند وبعد از مدت کوتاهی مجدد خواب به سراغ فرد می آید، اضافه کرد:رعایت فاصله زمانی بین رانندگی ووعده غذایی خصوصا ناهار وشام حداقل 1 ساعت و اجتناب از غذا خوردن حین رانندگی از دیگر توصیه برای افزایش تمرکز در رانندگی است.

 

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: رعایت اصول تغذیه‌ای مناسب در کنار استراحت کافی، معاینه فنی خودرو و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، از ارکان اصلی یک سفر ایمن است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 53197
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید