parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • // - 13:12
  • - تعداد بازدید: 80
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z8d8

نوشیدن چای در وعده سحر باعث تشنگی در طول روز می شود

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: از نوشيدن زياد چای خصوصا چای پررنگ در وعده سحری به ویژه بعد از اتمام غذا اجتناب كنيد چون باعث افزايش ادرار و دفع مواد معدنی مورد نياز بدن و بروز تشنگی در طول روز می شود.

به گزارش پایگاه خبری وب دا، نسرین علیزاده درخصوص جبران کمبود آب بدن در طول روز گفت: مصرف میوه، آب و یا آبمیوه وشربت های خانگی در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می شود.

وی درخصوص تغذیه در زمان افطار گفت: روزه داران روزه خود را ابتدا با چای، آب ولرم يا شير گرم و خرما يا كشمش یا مویز باز كنند.

علیزاده با بیان اینکه روزه داران از همه گروه های غذایی به اندازه کافی مصرف کنند، افزود: مصرف نان سبوس دار مانند سنگک و پنير و سبزی به همراه مغزها مثل گردو و پسته و همچنین شامی، انواع كوكو، فرنی يا شيربرنج برای وعده افطار مناسب است.

وی با اشاره به این که در وعده شام از مصرف غذا ی سنگين خودداری شود، گفت: با توجه به قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در فصل بهار  که روزها طولانی و شبها کوتاه است توصیه می شود افطار و شام  یکی شود یا بعد از افطار خیلی سبک با فاصله کمتر از ۱ ساعت شام ميل شود تا سبب سيری در زمان سحر نشود.

علیزاده غذاهایی مانند سوپ، آش یا حلیم سبک و کم چرب، خوراک لوبيا، عدسی، خوراک سبزيجات با كمی نان به همراه ماست، خيار، دوغ، سبزی و سالاد را برای وعده شام پيشنهاد کرد.

وی تاکید کرد: بلافاصله بعد شام از مصرف چای خودداری كنيد چون جذب آهن را كاهش می دهد و بعد از ۲ ساعت از  شربت های خانگی مثل عسل وابلیمو ، خاکشیر وغیره و ميوه ها مخصوصا مركبات استفاده كنيد زيرا جذب آهن در بدن را افزايش داده و در متابوليسم طبيعی بدن و توليد برخی هورمون ها نقش ويژه ای دارد.

علیزاده درخصوص وعده سحری گفت: در این وعده غذایی از مواد پروتئينی مانند گوشت، مرغ، ماهی، شير و حبوبات و مشابه وعده ناهار با حداقل مقدار روغن و چربی یا صبحانه مقوی ومغذی همراه با مغزهای خام استفاده شود.

وی ادامه داد: انواع چلوخورش ها و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزيجات مانند عدس پلو، لوبيا پلو و سبزي پلو به همراه مرغ، ماهی يا گوشت و سبزی های تازه مثل سبزی خوردن يا سالاد کاهو  برای وعده سحری مناسب هستند.

علیزاده توصيه کرد: در وعده های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ كردنی و غذاهای حاوی مقادير زياد قندهای ساده مثل قند، شكر، زولبيا و باميه پرهيز كنید.

وی خاطرنشان کرد: مصرف کربوهیدرات های مرکب در سحر باعث طولانی تر شدن هضم غذا و کمتر گرسنه شدن می شود.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 9470
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید