ورزشهای مناسب کاهنده عوارض بیماریهای قلبی، دیابت و فشار خون
کارشناس امور سالمندان معاونت بهداشتی خراسان شمالی اعلام کرد: داشتن فعالیت بدنی و انجام ورزشهای مناسب می تواند از عوارض بیماریهای قلبی ، دیابت، فشار خون، کلیه و... در دوران سالمندی پیشگیری کند.

به گزارش پایگاه خبری وبدا، « محدثه معصومی» با اشاره به نقش ورزش در پیشگیری و درمان بیماریهای جسمی دوران سالمندی (دیابت، بیماریهای قلبی، پوکی استخوان، بیماریهای مفاصل و فشارخون افزود: یکی از تغییراتی که در بدن با افزایش سن ایجاد می شود، تغییرات در عضلات و استخوانها مانند اختلال در حرکت مفاصل، کندی حرکت، کاهش قدرت و استحکام عضلات و استخوانها است.
وی تصریح کرد: پوکی استخوان ها و به دنبال آن کاهش فعالیت واستقلال سالمند، منجر به پیشرفت سایر بیماری ها و در نتیجه عدم اعتماد به نفس و افسردگی در سالمند می شود
کارشناس امور سالمندان معاونت بهداشتی خراسان شمالی اظهار کرد: با انجام فعالیت های ورزشی بازده قلب افزایش یافته، حرارت بدن بالا می رود و خونرسانی به عضلات افزایش می یابد و سالمند با انجام حرکات مناسب می تواند علاوه بر بهبود وضعیت جسمانی، از بروز افسردگی های احتمالی نیز جلوگیری بعمل آورد.
«محدثه معصومی» افزود: عدم فعالیت بدنی در دوران سالمندی می تواند سبب کاهش قدرت عضله قلب، کم شدن ظرفیت ریه برای جذب اکسیژن، ضعیف شدن عضلات و کم شدن کارایی مفاصل شود.
وی تصریح کرد: ورزش کردن باعث افزایش سلامت روح و روان ، کاهش استرس و اضطراب و باعث استحکام استخوانها و عضلات می شود.
وی اضافه کرد: تمرینات مقاومتی، درصورتی که برای سالمند منعی نداشته باشند، می تواند اثر بسیار مهمی در حفظ سلامت و استقلال در افراد سالمند داشته باشد.
وی با اشاره به این که کندی حرکت از ویژگیهای افراد دارای سن بالا است، ادامه داد: سالمندانی که فعالیت بدنی مستمر دارند اغلب می توانند این کاهش را در ارتباط با سن خود به تعویق بیندازند.
وی گفت: سالمندان همواره به دلیل کهولت سن خود را ناتوان فرض می کنند و از این که در اجتماع حضور داشته باشند نگران هستند.
وی اضافه کرد: سالمندان در صورتی که فعالیت ورزشی را در برنامه روزانه خود به مدت ۱۵ تا 30 دقیقه قرار دهند، می توانند سلامتی و شادابی خود را بدست آورند. البته لازم به ذکر است که این آغاز فعالیت ورزشی یا افزایش شدت ورزش در سالمندان، باید با تایید و اجازه پزشک معالج باشد.