parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/08/03 - 08:44
  • - تعداد بازدید: 36
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zp8k

ویتامین‌ها و پروتئین‌ها، خط مقدم دفاع بدن در فصل آنفلوآنزا

کارشناس تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به فرارسیدن فصل سرد و شیوع بیماری های تنفسی مانند آنفلوآنزا نکاتی را برای افزایش ایمنی بدن مطرح کرد و گفت: با شروع فصل‌های سرد سال، احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا افزایش می‌یابد و یکی از بهترین روش‌ها برای پیشگیری و کاهش شدت این بیماری‌ها، تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق تغذیه مناسب است.

سمانه رضایی روز شنبه سوم آبان 1403 در گفت و گو با وبدا، افزود: مصرف کافی و متعادل ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند بدن را در برابر ویروس‌ها مقاوم‌تر کند.

 

وی با بیان اینکه ویتامین C یکی از مؤثرترین ویتامین‌ها برای تقویت سیستم ایمنی است و باعث افزایش تولید گلبول‌های سفید، بهبود عملکرد سلول‌های ایمنی و کاهش التهاب می‌شود.اضافه کرد: مرکبات، کیوی، فلفل دلمه‌ای قرمز، توت‌فرنگی، کلم بروکلی و گل‌کلم از منابع غنی این ویتامین هستند. که بهتر است صورت تازه مصرف شوند تا خاصیت خود را حفظ کنند.

 

وی با اشاره به نقش ویتامین A گفت: این ویتامین در حفظ سلامت پوست و غشای مخاطی بینی، ریه‌ها و گلو مؤثر است که نخستین سد دفاعی بدن در برابر ویروس‌ها محسوب می‌شوند. هویج، کدوحلوایی، سیب‌زمینی شیرین، زرده تخم‌مرغ، جگر مرغ و گاو و سبزیجات برگ‌سبز از منابع مهم این ویتامین به شمار می‌روند.

 

این کارشناس تغذیه دانشگاه ادامه داد: ویتامین E نیز یک آنتی‌اکسیدان قدرتمند است که با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد از آسیب به سلول‌های بدن جلوگیری کرده و عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. مغزها و دانه‌ها مانند بادام، فندق و تخمه آفتابگردان، روغن‌های گیاهی، آووکادو، اسفناج و کلم بروکلی منابع غنی از این ویتامین هستند.

 

وی همچنین به اهمیت ویتامین D اشاره کرد و گفت: این ویتامین در فعال‌سازی سلول‌های ایمنی نقش کلیدی دارد و کمبود آن خطر ابتلا به آنفلوآنزا و سایر عفونت‌های تنفسی را افزایش می‌دهد. به گفته رضایی، نور خورشید، ماهی‌های چرب مانند سالمون و تن، تخم‌مرغ و لبنیات غنی‌شده از منابع اصلی ویتامین D هستند.

 

رضایی با بیان اینکه پروتئین‌ها از مواد اصلی ساخت گلبول‌های سفید و آنتی‌بادی‌ها هستند، افزود: کمبود پروتئین موجب ضعف سیستم ایمنی می‌شود. گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات، حبوبات و مغزها از منابع مهم پروتئین در رژیم غذایی محسوب می‌شوند.

 

وی گفت: آنتی‌اکسیدان‌ها نیز نقش مهمی در حفاظت از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد دارند و به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می‌کنند. چای سبز، بلوبری، تمشک، انار، سبزیجات رنگی مانند فلفل قرمز و چغندر و شکلات تلخ از منابع مفید آنتی‌اکسیدان‌ها هستند.

 

رضایی اضافه کرد: حدود ۷۰ درصد سلول‌های ایمنی بدن در دستگاه گوارش قرار دارند، بنابراین مصرف مواد غذایی حاوی پروبیوتیک‌ها مانند ماست‌های پروبیوتیک، کفیر، ترشی طبیعی، کلم‌ترش و فرآورده‌های تخمیری آسیایی مانند میسو و تمپه، به تقویت باکتری‌های مفید روده و کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌های ویروسی کمک می‌کند.

 

این کارشناس تغذیه یادآوری کرد: خواب کافی، فعالیت بدنی منظم، نوشیدن آب به میزان لازم، کاهش مصرف قند و چربی‌های اشباع و کنترل استرس از دیگر عوامل مؤثر در حفظ و تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.

 

وی تأکید کرد: برای مقابله با آنفلوآنزا تنها واکسن یا دارو کافی نیست. تغذیه صحیح و متنوع یکی از مهم‌ترین پایه‌های ایمنی بدن است و مصرف روزانه میوه‌ها و سبزیجات تازه، منابع پروتئینی باکیفیت و مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند بدن را در برابر ویروس‌ها و بیماری‌ها محافظت کند.

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 57936
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید