parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/02/08 - 10:22
  • - تعداد بازدید: 124
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZfT4
فوق تخصص زنان و زایمان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تشریح کرد:

چکاپ‌های سالیانه ضروری برای بانوان

فوق تخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه چکاپ‌های سالانه زنان نقش حیاتی در پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان بسیاری از بیماری‌ها دارند، به مهم ترین چکاپ های ضروری که زنان باید در سال انجام دهند اشاره کرد.

 

دکتر الهام شرفخانی دوشنبه 8 اردیبهشت 1404 در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین این چکاپ‌ها، معاینه لگنی و تست پاپ اسمیر و hpv است، بیان کرد:  تست پاپ اسمیر و hpv برای غربالگری سرطان دهانه رحم انجام می‌شود و توصیه می‌شود پاپ اسمیر  از سن ۲۱ سالگی آغاز شده و بسته به نتایج آن، هر ۳ سال یک‌بار و تست hpv با شروع از ۲۵ سالگی هر ۵سال  تکرار شود. معاینه لگنی نیز،  امکان بررسی عفونت های دستگاه تناسلی را فراهم می‌کند و می‌تواند در کشف زودهنگام عفونت‌ها یا توده‌های غیرطبیعی واژن و دهانه رحم مؤثر باشد.

 

وی با تاکید بر اینکه بررسی سلامت سینه‌ها نیز بخش مهمی از معاینات سالانه است، افزود: معاینه بالینی توسط متخصص زنان برای شناسایی توده‌های مشکوک یا تغییرات غیرطبیعی در بافت پستان انجام می شود.

 

دکتر شرفخانی عنوان کرد: بسته به سن و سابقه خانوادگی فرد،  انجام ماموگرافی نیز  توصیه می شود؛ معمولاً غربالگری ماموگرافی از ۴۰ سالگی آغاز می‌شود و هر یک تا دو سال یک‌بار ادامه می‌یابد. در مواردی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه وجود دارد، غربالگری‌ها زودتر و با فواصل کوتاه‌تر انجام می‌شود.

 

به گفته این جراح و فوق تخصص زنان و زایمان ارزیابی سلامت باروری و هورمونی نیز اهمیت زیادی دارد و  بررسی سیکل قاعدگی، تخمدان‌ها و هورمون‌های زنانه می‌تواند نشانه‌های اولیه مشکلاتی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، یائسگی زودرس یا ناباروری را آشکار کند.

 

وی بیان کرد: در صورت وجود علائمی چون بی‌نظمی قاعدگی، دردهای مزمن لگنی یا تغییرات ناگهانی در خلق‌وخو یا پوست، آزمایش‌های هورمونی، سونوگرافی لگن و دیگر تست‌های مرتبط باید انجام شوند.

 

دکتر شرفخانی یادآوری کرد: از دیگر بخش‌های چکاپ سالانه می‌توان به بررسی سلامت استخوان‌ها در افراد بالای ۶۵سال، تست‌های غربالگری بیماری‌های مقاربتی (STDها) و ارزیابی سلامت قلب و متابولیک اشاره کرد. با توجه به افزایش شیوع پوکی استخوان در زنان، به‌ویژه پس از یائسگی، انجام سنجش تراکم استخوان (DEXA scan) بر اساس سن و ریسک فاکتورها توصیه می‌شود.

 

وی ادامه داد: همچنین، انجام آزمایش‌های خون برای بررسی دیابت، چربی خون، عملکرد تیروئید و فشار خون از اهمیت بالایی برخوردار است تا خطر بیماری‌های قلبی-عروقی کاهش یابد.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 53652
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید