کاهش عوارض دیابت با مصرف آنتی اکسیدان ها
پزشک متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف آنتی اکسیدان ها به کاهش عوارض دیابت کمک می کند.

به گزارش پایگاه خبری وب دا، دکتر شیما عبداللهی خاطرنشان کرد: دیابت بیماری مزمن مولتی فکتوریال یا چند عاملی است که چند عامل در بروز آن نقش داشته و روند آن در همه کشورها رو به افزایش است.
دکتر عبداللهی، ژنتیک، سبک زندگی، فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی و ... را در بروز دیابت موثر دانست و افزود: انواع دیابت شامل نوع یک، دیابت نوع دو و بارداری است که نوع یک آن زمینه ژنتیکی دارد، در سنین پایین تر اتفاق می افتد و رژیم غذایی در کنترل آن تاثیر به سزایی دارد.
وی با بیان این که تنظیم دریافت کربوهیدرات در افراد مبتلا به دیابت نوع یک بسیار حایز اهمیت است، افزود: مبتلایان به دیابت نوع دو با هر شرایط مصرف انسولین به رعایت رژیم غذایی برای حفظ قند خون نیاز دارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه توضیح داد: زنان بارداری که وزن گیری بالایی دارند، به منظور تنظیم قندخون باید با متخصصان تغذیه مشورت کنند تا دیابت بارداری آن ها به دیابت نوع دو تبدیل نشود.
این متخصص تغذیه عنوان کرد: بی توجهی به دیابت بارداری ممکن است زمینه ساز دیابت تا پایان عمر باشد و گاهی ممکن است این بیماری با رعایت پروتکل های درمانی فقط تا پایان بارداری ادامه داشته باشد.
دکتر عبداللهی کاهش وزن را نخستین گام موثر درکنترل دیابت اعلام کرد و یادآور شد: پایش وزن ، رسیدن به وزن طبیعی و ... می تواند در تنظیم قندخون تاثیر به سزایی داشته باشد، این در حالی است که کاهش وزن ناگهانی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
وی نسبت به حذف وعده های غذایی در مبتلایان به دیابت هشدار داد و خاطرنشان کرد: مصرف وعده های کوچک در طول روز به منظور حفظ قند خون برای دیابتی ها مفید و مناسب بوده و گنجاندن 6 وعده با حجم کم با نصف کردن وعده های اصلی امکان پذیر است.
دکتر عبداللهی پیروی از رژیم غذایی صحیح با مشاوره متخصصان و کارشناسان تغذیه را در بهبود بیماران دیابتی موثر دانست و تاکید کرد: مبتلایان به دیابت از مصرف زیاد میوه های شیرین نظیر خربزه، انگور، انجیر و ... به شدت خودداری کنند و استفاده از خرما را به دلیل افزایش قند خون محدود کرده و به حداقل برسانند.