parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/04/30 - 08:24
  • - تعداد بازدید: 31
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z4vk
چاقی بی‌سر و صدا پیش می‌رود؛

گسترش خدمات تغذیه‌ای در مراکز بهداشتی تحت پوشش دانشگاه

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: افزایش نرخ چاقی و اضافه وزن در میان گروه‌های مختلف سنی، به یکی از نگرانی‌های اصلی حوزه سلامت در خراسان شمالی تبدیل شده است. آخرین آمار منتشرشده در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد بیش از نیمی از جمعیت بزرگسال استان با مشکل اضافه وزن و چاقی مواجه هستند و روند رو به رشد این شاخص‌ها نسبت به سال گذشته، زنگ خطر جدی برای نظام سلامت به شمار می‌رود.

نسرین علیزاده در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه شاخص‌های چاقی و اضافه وزن در گروه‌های مختلف سنی طی سال ۱۴۰۳ روند افزایشی داشته‌اند، گفت: بر اساس داده‌های ثبت‌شده، در سال گذشته ۳.۶ درصد از کودکان، ۱۶.۲ درصد از نوجوانان و ۵۳ درصد از افراد بالای ۱۸ سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

 

 وی افزود: همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد ۴۶.۲ درصد از میانسالان (۳۰ تا ۵۹ سال) دچار چاقی شکمی هستند که بر اساس شاخص دور کمر، بالای ۹۰ سانتی‌متر تعریف شده است.

 

 وی با بیان اینکه افراد دارای اضافه وزن و چاقی از طریق غربالگری‌ها، مراجعه‌های حضوری و پایش سلامت در مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی و پایگاه‌های سلامت شناسایی می‌شوند. خاطرنشان کرد: پس از شناسایی، این افراد به کارشناسان تغذیه ارجاع داده شده و خدمات آموزشی، مشاوره‌ای و رژیم‌درمانی دریافت می‌کنند. در سال ۱۴۰۳، بیش از ۱۱ هزار نفر در جمعیت تحت پوشش از این خدمات بهره‌مند شده‌اند و در مجموع بیش از ۲۸ هزار و ۶۳۰ خدمت مشاوره‌ای و رژیمی به آن‌ها ارائه شده است.

 

 مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه با تأکید بر اهمیت افزایش آگاهی عمومی درباره سبک زندگی سالم، اظهار کرد: برنامه‌ پیشگیری وکنترل چاقی واضافه وزن در گروههای سنی بالای ۱۹ سال از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ودرمان ابلاغ گردیده است بر اساس این برنامه افراد مراجعه کننده به کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت مشاوره وبرنامه غذایی دریافت کرده وتا رسیدن به وزن مطلوب پایش ورصد می شوند همچنین بر نامه های آموزشی فردی یا گروهی در غالب کمپین ها و مناسبت های مختلف بهداشتی برای گروه‌های مختلف سنی در مراکز بهداشت، مدارس، رسانه‌های جمعی و فضای مجازی در حال اجراست.

 

علیزاده با دعوت از مردم جهت دریافت خدمات مشاوره تخصصی ورژیم درمانی که بصورت رایگان در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی ارائه می شود، یادآوری کرد:  به طور قطع با همکاری بین‌بخشی و مشارکت مردم، می‌توان از روند رو به رشد چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن پیشگیری کرد. 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 55921

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید