نجات جان سه بیمار با انجام دو عمل نوین و کم نظیر قلبی برای نخستین بار در استان خراسان شمالی
دکتر محمد رضا صفدری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: برای نخستینبار در خراسان شمالی، دو عمل فوقتخصصی و نجاتبخش قلب در بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد با موفقیت انجام شد و جان سه بیمار در شرایط بحرانی نجات یافت.
دکترصفدری روز شنبه 15 فروردین 1405 در گفت و گو با وبدا؛ افزود: این جراحی های فوق تخصصی توسط دکتر امیر شهباززاده، فوقتخصص آنژیوپلاستی و اقدامات مداخله ای قلبی، و با بهره گیری از ابتکار در تبدیل تجهیزات موجود به ابزارهای پیشرفته و موردنیاز انجام شد. اقدامی که پیش از این در استان های مجاور نیز سابقه نداشته است.
دکتر امیر شهباززاده نیز در همین باره با تشریح جزییات این اقدامات اظهار کرد: نخستین عمل بر روی بانوی ۶۷ ساله مبتلا به آمبولی وسیع ریه انجام شد. با توجه به شرایط وخیم بیمار و اینکه این مداخله معمولاً نیازمند جراحی قلب باز بوده و تنها در مراکز محدود فوقتخصصی کشور انجام میشود، تلاش کردیم با استفاده از امکانات موجود و تغییر کاربری برخی تجهیزات ، عمل جراحی « CDT یا همان تزریق ترومبولیتیک از طریق کاتتر» را بدون نیاز به شکافتن قفسه سینه انجام دهیم که خوشبختانه با موفقیت همراه بود. وی افزود: حال عمومی این بیمار رضایت بخش بوده و در حال حاضر در بخش ICU تحت مراقبت قرار دارد.
در ادامه دکتر شهباززاده اظهار کرد: دو بیمار دیگر که با عارضه تامپوناد قلبی (تجمع شدید مایع در اطراف قلب) با حال عمومی وخیم به بیمارستان مراجعه کرده بودند، با روش های کمتهاجمی تحت درمان قرار گرفتند.
وی درباره این موارد افزود: در هر دو بیمار، انجام جراحی قلب باز با ریسک بالا همراه بود، بنابراین با استفاده از روش «پریکاردیوسنتز از طریق کاتتر» امکان دسترسی به فضای اطراف قلب و تخلیه مایع فراهم شد و وضعیت بیماران به طور قابل توجهی بهبود یافت. وی خاطر نشان کرد: یکی از بیماران با حال عمومی خوب ترخیص شده و بیمار دیگر نیز در وضعیت پایدار در بخش بستری است.
این موفقیت پزشکی، علاوه بر نجات جان سه بیمار، گامی موثر در ارتقای سطح خدمات درمانی خراسان شمالی محسوب می شود و نشاندهنده افزایش توانمندی های فوق تخصصی در این استان است.
نظر دهید