parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/05/12 - 12:06
  • - تعداد بازدید: 10
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /appsettingFree

20 نفر با علائم گرمازدگی راهی بیمارستان‌‌های بجنورد و شیروان شدند

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: طی 24 ساعت گذشته، 2۰ نفر با علائم گرمازدگی به بخش اورژانس بیمارستان‌های بجنورد و شیروان مراجعه کرده‌اند.

 



دکتر تقی دولت آبادی روز پنج‌شنبه 12 مردادماه 1402 در گفتگو با وب‌‌دا با اشاره به آمادگی اورژانس و کادر درمان برای ارائه خدمات در روزهای گرم سال، افزود: برای پیشگیری از گرمازدگی توصیه می‌شود مردم تا حدامکان ازخانه‌هایشان خارج نشوند و در مکان‌های خنک سربسته باقی بمانند تا دچار گرمازدگی نشوند.



 



رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: افرادی که احساس سرگیجه یا افت فشار می‌کنند حتماً به مراکز درمانی مراجعه کنند کودکان، افراد مسن و کسانی که مشکلات قبلی عروقی دارند در معرض نور آفتاب قرار نگیرند.



 



وی یادآوری کرد: مرحله گرمازدگی با علایمی نظیر رنگ پریدگی، عرق شدید، تهوع، اسهال و استفراغ، جوش های ریز گرمازدگی، سردرد، گرفتگی عضلات، خستگی، ضعف، تشنگی شدید، سرگیجه، تکرر ادرار و ادرار تیره رنگ، از دست دادن تمرکز، ادم یا تورم خفیف پا، مچ پا یا انگشتان دست و از دست دادن هوشیاری مشخص می شود.



 



دکتر دولت‌آبادی برای مراقبت از فرد گرمازده نیز توصیه های زیر را مطرح کرد:



 



 -  فرد را به جای خنک منتقل کنید، مصدوم دراز بکشد و پاهای او را بالا بیاورید.



- لباس های مصدوم را درآورده، ملحفه خیس روی فرد انداخته و آب ولرم روی بیمار بپاشید. حمام گرفتن برای افراد هوشیار توصیه می شود.



- برای تسریع دفع حرارت از کولر یا پنکه استفاده کنید. از قرار دادن کیسه های یخ در کشاله ران، زیر بغل، زانو، مچ دست و پا نیز می توان استفاده کرد.



- در صورتی که فرد هوشیار باشد می توان او را تشویق کرد تا کم کم آب یا یک نوشیدنی خنک بنوشد.محلولORSیا محلول آب و نمک و شکر(یک قاشق چای خوری نمک با 8 قاشق چای خوری شکر در یک لیتر آب) در این شرایط مفید است



- حوله نم دار روی پیشانی و عضلات فرد گرما زده قرار دهید ودرصورت هوشیاری می توان مصدوم را داخل وان یا لگن آب سرد قرار داد.



 



- به محض خنک شدن بدن فرد، عمل خنک کردن (در آب سرد یا به شکل دیگر) را متوقف کنید و اگر دمای بدن او مجدداً افزایش یافت، عمل خنک کردن را مجدد شروع کنید.



- ماهیچه های گرفته و گرمازده فرد را ماساژ دهید.



- اگر نشانه های گرمازدگی بهبود نیافت یا وخیم تر شد، بیمار را سریعا به مرکز درمانی منتقل کنید.



- بهتر است در هنگام سفر در گرمای تابستان علاوه بر نوشیدن آب ، چند عدد خیار و نمک در اختیار کودکان قرار دهید.



- شربت آبلیمو و خاک شیر و دوغ  تامین کننده  آب و املاح از دست رفته بدن  هستند. نوشیدن نوشابه در گرما مناسب نیستند.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 12269
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید