parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/05/30 - 06:28
  • - تعداد بازدید: 118
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /appsettingFree

بهبود سلامتی با مصرف نان کامل

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه مصرف نان کامل موجب بهبود سلامتی می شود، گفت: دانه گندم سه بخش اصلی شامل جوانه، سبوس و اندوسپرم تشکیل شده که جوانه گندم حاوی چربی و اندکی پروتئین، سبوس حاوی فیبر و آندوسپرم حاوی نشاسته و مقادیری پروتئین است.

نسرین علیزاده در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه آرد کامل حاوی فیبر، مواد معدنی و ویتامین‌های گروه ب است، افزود:پوسته و لایه‌های گندم حاوی فیبر، مواد آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی مهمی چون روی، منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های گروه ب هستند. وی فیبر بالا را از مزایای آرد کامل برشمرد و گفت: آرد کامل حاوی پوسته و لایه‌های خارجی دانه گندم است که شامل فیبر، مواد مغذی و مواد ضداکسیدان است.

مصرف نان حاوی آرد کامل ضمن کمک به تامین نیاز روزانه افراد به فیبر باعث بهبود خونرسانی، کنترل قند خون و حفظ سلامت دستگاه گوارش می‌شود. علیزاده با بیان اینکه نان کامل از جذب کلسترول بد، افزایش تری‌گلیسیرید، نوسانات فشارخون، سکته قلبی و مرگ‌ومیرها به علت ناراحتی‌های قلبی جلوگیری می کند و همچنین به کاهش وزن و رسیدن به تناسب‌اندام کمک می کند.

وی ادامه داد: نان‌های سبوس‌دار با تخمیر کامل شمارا از بیماری‌های لثه و ناراحتی‌های استخوانی و مفصلی نیز به دور می‌دارند. طی تحقیقی مشخص‌شده کسانی که خود را موظف به مصرف غلات کامل می‌کنند، کمتر نیاز برای مراجعه به دندان‌پزشک دارند. البته کمتر با دردها و تورم‌های مفصلی و استخوانی نیز درگیر می‌شوند

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 48664
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید