خودداری از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها در فصل سرد سال
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به آغاز فصل سرد سال و افزایش سرماخوردگیها، گفت: بیماران از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها خودداری کنند زیرا عواقب متعدد نامناسبی دارد.
دکتر امیر امانی روز یکشنبه 27 آبان 1403 در گفتگو با وبدا در خصوص مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک و عواقب آن توضیحاتی ارائه داد و اظهار کرد: آنتیبیوتیکها بعد از مسکنها دومین دسته از داروهای پرمصرف کشور محسوب میشوند که بسیاری از افراد با ظهور اولین نشانههای سرماخوردگی آن ها را به طور خودسرانه مصرف می کنند.
وی افزود: عمده مشکلی که وجود دارد مصرف غیرمنطقی آنتیبیوتیک است، یعنی در شرایطی که ضرورتی به استفاده از آنتیبیوتیک نیست از آن استفاده میشود.
دکتر امانی با تاکید بر اینکه عامل اکثر سرماخوردگیها ویروسی هستند و آنتیبیوتیکهایی که به صورت وسیع استفاده میشوند هیچ تاثیری روی روند بیماریهای ویروسی نخواهند گذاشت، گفت: باور عمومی بر این است که وقتی سرماخوردگی حادث میشود باید آنتیبیوتیک مصرف کرد.
وی افزود: مصرف انتی بیوتیک در بیماری ویروسی نه عفونت را درمان می کند و نه مانع از سرایت بیماری میشود و ممکن است عوارض جانبی خطرناک داشته باشد.
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: معمولا بیمار در اینکه دوز کامل آنتیبیوتیک را به مدت لازم مصرف کند به اندازه کافی دقت نمیکند لذا اگر بناست دارو را برای یک دوره 7 تا 14 روزه مصرف کند طی 2 یا 3 روز اول که علائم بیماریاش فروکش میکند، مصرف آنتیبیوتیک را نیز قطع میکند.
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه از مردم خواست تا آنتی بیوتیک را به صورت منظم مصرف کنند و خاطرنشان کرد: آنتی بیوتیک های خود را به دیگران پیشنهاد نکنید زیرا ممکن است برای بیماری آنها مناسب نباشد. دریافت داروی اشتباه ممکن است درمان صحیح را به تاخیر می اندازد و باکتری ها در این فاصله تکثیر پیدا می کنند.
نظر دهید