parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/09/29 - 12:49
  • - تعداد بازدید: 13
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /appsettingFree

دعوت رئیس دانشگاه علوم پزشکی برای پیوستن به پویش ملی سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ضمن دعوت از مردم برای شرکت در پویش ملی سلامت گفت: این پویش در مناطق تحت پوشش دانشگاه هم‌زمان با سراسر کشور با شعار «آگاهی زودتر، مراقبت مؤثرتر» با هدف ارتقای سواد سلامت مردم و کاهش پیامدهای ناشی از دو بیماری دیابت و فشارخون بالا، آغاز شده است.

 



دکتر جواد شاهین‌فر روز چهارشنبه 29 آذرماه 1402 در گفت‌وگو با وبدا؛ با بیان اینکه از ابتدای شروع طرح تاکنون 180 هزار و 976 نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه غربالگری شده‌اند، گفت: از ابتدای اجرای پویش ملی سلامت تاکنون  هزار و 669 مورد مشکوک به دیابت و  3 هزار و 624 مورد مشکوک به پرفشاری خون شناسایی شده‌اند.



 



وی با اشاره به آمادگی تمامی واحدهای بهداشتی دانشگاه برای اجرای طرح، افزود: هدف از اجرای طرح شناسایی زودرس افراد مبتلا و یا در معرض خطر بیماری دیابت و پرفشاری خون و کاهش پیامدهای ناشی از این دو بیماری است.



 



رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآوری کرد: در طرح ملی سلامت، افراد بالای 18 سال می‌توانند ناشتا به نزدیک‌ترین خانه بهداشت، پایگاه سلامت یا مرکز خدمات، جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه و قند و فشارخون خود را به صورت رایگان اندازه‌گیری کنند.



 



وی با بیان اینکه اجرای این طرح، می‌تواند مردم را نسبت به عوامل خطر این دو بیماری حساس کند، تصریح کرد: افراد مشکوک و در معرض خطر در این طرح شناسایی و تا تعیین نتیجه نهایی پیگیری و پس از اتمام پویش نیز پیگیری و مراقبت‌های لازم برای آنان انجام می‌شوند.



 



دکتر جواد شاهین‌فر با اشاره به نقش مؤثر مشارکت عموم در موفقیت طرح‌های حوزه بهداشت و درمان، از مردم خواست تا با پیوستن به این پویش به آگاهی بیشتری نسبت به بیماری دیابت و فشارخون و عوارض ناشی از این بیماری دست یابند.



 



دکتر شاهین فر با بیان اینکه بیماری‌های قلبی و دیابت اولین عامل مرگ‌ومیر در استان است، خاطرنشان کرد: بیماری قلبی و عروقی، آسیب‌های عصبی (نفروپاتی)، ناراحتی‌های کلیوی، بیماری‌های چشمی (رتینوپاتی)، زخم دیابتی بیماری‌های پوست دهان از عوارض بیماری دیابت در صورت عدم کنترل و مراقبت از بیماری است.



 



 وی یادآوری کرد: اگر بیماری فشارخون بالا کنترل نشود باعث افزایش آسیب به قلب و عروق و افزایش سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود، آسیب جدی به کلیه‌ها نیز از مشکلات دیگر بیماری پرفشاری خون است.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 12648
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید