parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/09/12 - 06:45
  • - تعداد بازدید: 32
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZvE3

راهنمای تغذیه سالم برای سالمندان؛ کلید زندگی سالم پس از ۶۰ سالگی

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، توصیه‌هایی درباره تغذیه سالم برای سالمندان ارائه و عنوان کرد: تغییر نیازهای تغذیه‌ای در سنین بالای 60 سال به دلیل عوامل مختلفی نظیر کاهش فعالیت بدنی، بیماری‌ها و مصرف داروها اهمیت بالایی دارد.

 

نسرین علیزاده روز دوشنبه 12 آذر 1403 در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه سالمندان باید از غذاهای ساده، کم‌حجم و غنی از مواد مغذی استفاده کنند، افزود: برنامه غذایی سالمندان باید شامل تمام گروه‌های غذایی باشد، با کاهش مصرف نمک، چربی‌ها، و مواد قندی و افزایش مصرف فیبر، مصرف منابع باکیفیت پروتئین مثل گوشت کم‌چربی، ماهی، مرغ، حبوبات و مغزها نیز توصیه می‌شود.

 

وی توصیه‌های کلیدی را برای تغذیه سالمندان مطرح و بیان کرد: سالمندان باید تنوع و تعادل غذایی داشته باشند، مصرف انواع مواد غذایی با تمرکز بر کاهش نمک، چربی‌ها و مواد قندی، و افزایش فیبر در رژیم روزانه ضروری است.

 

علیزاده با اشاره به ضرورت مصرف پروتئین‌های با کیفیت، افزود: منابعی مانند گوشت کم‌چربی، مرغ، ماهی، سفیده تخم‌مرغ، لبنیات کم‌چربی، حبوبات، و مغزها توصیه شده است. مصرف روزانه 60 گرم گوشت یا معادل آن از دیگر منابع پروتئین دارای اهمیت است.

 

وی افزایش مصرف کلسیم و ویتامین D را مورد تاکید قرار و ادامه داد: کاهش جذب این مواد در سنین بالا موجب ضعف استخوان‌ها می‌شود، بنابراین مصرف شیر، ماست و استفاده از نور خورشید برای دریافت ویتامین D توصیه می‌شود.

 

این مسئول در حوزه بهداشت خاطرنشان کرد: سالمندان باید روزانه حداقل 6 لیوان مایعات، ترجیحاً آب، بنوشند تا از کم‌آبی و یبوست جلوگیری شود، زیرا ممکن است کمتر احساس تشنگی کنند.

 

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، مدیریت انرژی دریافتی را نیز توصیه و بیان کرد: به دلیل کاهش فعالیت بدنی و نیاز کمتر به انرژی، توصیه می‌شود از غذاهای کم‌حجم و غنی از مواد مغذی استفاده شود.

 

علیزاده به مشکلاتی مانند کاهش اشتها و تمایل به غذا، بیماری‌های مرتبط با سنین بالا نیز در سالمندان اشاره و عنوان کرد: برای رفع مشکل اشتها، غذاها باید خوش‌طعم و متناسب با عادات غذایی سالمندان تهیه شوند، همچنین بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون و چربی خون بالا از مشکلات شایع هستند که با تغذیه صحیح می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد.

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 50760
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید