parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/10/25 - 15:15
  • - تعداد بازدید: 3
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /appsettingFree

سرمازدگی، پیشگیری و درمان

یک پزشک عمومی با توجه به افت دما در استان و برودت شدید هوا راه کارهای پیشگیری از سرما زدگی و درمان آن را تشریح کرد.



دکتر «نیلوفر فیضی» در گفت وگو با وبدا؛ اعلام کرد: علت اصلی سرما زدگی کاهش دمای بدن و تجمع اسید در بدن است که موجب آسیب به اندام ها و مرگ می شود.





وی با بیان این که سرمازدگی دارای علائمی است؛ عنوان کرد: لرز نخسستین علامت سرمازدگی است زیرا بدن تلاش می کند با بالا بردن انرژی بدن، گرما تولید کند و این فرآیند با لرز انجام می شود، کاهش سطح هوشیاری و اختلال حواس و کلام مرحله بعدی سرمازدگی است، کرختی، نبض ضعیف فاز بعدی و در نهایت کاهش دمای بدن از 37 درجه استاندارد به 20 درجه از علائم دیگر است.





وی با بیان این که سرمازدگی به طور معمول در دمای منفی 40درجه رخ می دهد، ادامه داد: اما سرمازدگی در دمای بین صفر تا منفی 30درجه نیز اتفاق می افتد بنابراین افراد هنگام خارج شدن از منزل باید حتما لباس گرم بر تن داشته باشند، دست ها، پاها و سر خود را با دستکش،جوراب و کفش مناسب و کلاه بپوشانند.





وی با بیان این که سرمازدگی موجب سیاه شدن انگشت ها و دست و پا و بینی می شود، ادامه داد: توصیه می شود افراد به جای پوشیدن یک لباس ضخیم، حتما از چند لباس سبک روی هم استفاده کنند و بسیار مهم است که در سرمای شدید از ماندن طولانی در فضای سرد خودداری کنند.





وی ادامه داد: باید مراقب بود کودکان هنگام بازی در فضای بیرون در آب سرد نیفتند زیرا این امر نیز از عوامل سرما زدگی است، سالمندان نیز به دلیل پایین بودن مقاومت بدنی بهتر است در سرمای شدید در فضای باز و سرد حضور نداشته باشند.





دکتر«فیضی» به این سوال که چه کسانی باید مراقب سرمازندگی باشند نیز پاسخ داد و گفت: افرادی که پس از کار طولانی به خانه برمی گردند و باید مسیر طولانی را طی کنند، افرادی که سن بالایی دارند، افراد با سن بسیار پایین، افراد مبتلا به اختلال حواس، افراد با سیستم ایمنی ضعیف مانند دیابتی ها، افراد دارای تیروئید کم کار و مبتلایان به پارکینسون.





وی درمان سرمازدگی را نیز برشمرد و گفت: اولین اقدام برای درمان تشخیص مرحله سرمازدگی است، اگر فرد دچار اختلال حواس شده است باید در سریع ترین زمان به اورژانس منتقل شود و نمی توان برای او درمان خانگی انجام داد.





دکتر «فیضی» افزود: اگر افراد دچار اختلال حواس نشده اند، ابتدا به محلی گرم منتقل شوند، لباس های خشک جایگزین لباس های خیس احتمالی و نوشیدنی گرم خورانده شود.

وی یادآوری کرد: وان آب گرم هم مهم است اما باید توجه کرد آب، نباید هرگز داغ و دارای دمای بالایی باشد چون مسبب ایجاد عوارضی خواهد بود، دمای آب باید ملایم باشد.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 11490
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید