parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/12/03 - 14:56
  • - تعداد بازدید: 8
  • - زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree

همایش پیشگیری از سرطان در بجنورد برگزار شد

همایش پیشگیری از سرطان با محوریت نقش دخانیات و تغذیه و با حضور اساتید و متخصصان برجسته، مراقبان سلامت ادارات، دستگاه های مرتبط و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.

 



به گزارش وب‌دا، دکتر محمدرضا اکبری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی روز چهارشنبه سوم اسفندماه 1401 در این همایش با بیان اینکه پیشگیری از سرطان با حمایت حوزه برون‌بخشی انجام می‌شود، افزود: توقع داریم سازمان‌ها برای پیشبرد اهداف سلامت در استان مشارکت‌های لازم و به‌هنگام داشته باشند.





وی با اشاره به نقش دستگاه‌هایی مانند شهرداری، محیط زیست و دیگر سازمان‌های مرتبط، اضافه کرد: هم‌افزایی در این حوزه منجر به موفقیت در پیشگیری و درمان به هنگام و به موقع می‌شود.





معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به عوامل دخیل در پیشگیری از سرطان اشاره و ذکر کرد: نقش سبک زندگی و فرهنگ‌سازی برای اصلاح الگوی زندگی از عوامل موثر در این خصوص هستند.





وی دانش افزایی و آگاهی عمومی در حوزه سلامت و سرطان را بسیار موثر قلمداد و عنوان کرد: باید آگاهی بخشی برای شناسایی سرطان توسط افراد با آموزش خودمراقبتی به خوبی به سرعت انجام شود، زیرا شناخت به موقع بیماری موجب درمان اثربخش خواهد بود.





دکتر اکبری با بیان اینکه هم گامی مردم با حوزه سلامت منجر به تحقق اهداف و آموزش خودمراقبتی می شود، افزود: مراقبان سلامت در ادارات رابطان خوبی برای انتقال دانش تغذیه و دخانیات برای پیشگیری از سرطان هستند.





وی عواملی ازجمله چاقی، اضافه وزن، عوامل محیطی، ژنتیک را از عوامل عمده ایجاد بیماری سرطان ذکر و اعلام کرد: طبق آخرین آمار سالانه 19.3 میلیون نفر  مبتلا به سرطان می شوند و تخمین زده می شود تا سال 2040 این عدد به حدود 28.4 میلیون نفر برسد که این ارقام بسیار نگران کننده است.





دکتر اکبری با بیان اینکه سالیانه 10 میلیون نفر در دنیا در اثر سرطان فوت می کنند، ادامه داد: در ایران سالیانه 141 هزار نفر به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند که 88 نفر آن‌ها در اثر این بیماری فوت می‌کنند.





وی خاطرنشان کرد: بروز استاندارد شده سنی ابتلا به سرطان در کشور طبق آمار سال 97، 161 نفر در هزار نفر استو آنچه نگران کننده است، کاهش سن بیماری است که در کشور به زیر 40 سال رسیده است و باید تمرکز آموزش به جامعه هدف مشخص باشد.





اکبری، شایع‌ترین مرگ و میر سرطان‌ها در کشور، معده در مردان و پستان در زنان ، ادامه داد: شایع‌ترین سرطان‌ها طبق آمار سال 97 در استان خراسان شمالی به ترتیب پستان، معده است که سرطان معده، رتبه دوم بروز در کشور را دارد.



معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین گفت: در هفته اطلاع‌رسانی سرطان غربالگری پستان برای 7 هزار و 82 نفر انجام شد و 138 نفر ماموگرافی شدند که 13 نفر آن غیر طبیعی و 4 نفر آن ها مبتلا به سرطان بودند.



وی با بیان اینکه غربالگری یا خودمراقبتی بسیار مهم است و باید مورد آموزش قرار بگیرد، گفت: تغذیه مناسب 40 درصد از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.





دکتر «مصطفی عربی» متخصص تغذیه و عضو هیئت رئیسه انجمن تغذیه خراسان رضوی نیز در این همایش از تاثیر تغذیه بر بروز و درمان سرطان سخن گفت و افزود: فعالیت بیشتر در حوزه بهداشت، درمان بیماری سرطان را اثربخش‌تر می‌کند.





وی با بیان این که تغذیه مناسب می‌تواند 40 درصد از ابتلا به سرطان پیشگیری کند، ادامه داد: سرطان یک بیماری چند علیتی است و عواملی مانند ژنتیک، محیط و سبک زندگی در آن تاثیر دارد.





وی با بیان اینکه خراسان شمالی به دلیل تنوع ژنتکی بستر و زمینه بروز سرطان را دارد، اضافه کرد: سبک زندگی متشکل از دو عامل تحرک کافی و تغذیه مناسب نیز در پیشگیری و درمان بیماری سرطان تاثیرگذار هستند.





وی با بیان اینکه طبق شواهد یک سوم بیشتر از 580 هزار مرگ ناشی از سرطان به دلیل تغذیه بوده است، ادامه داد: برهم کنش غذاها، عادات و الگوهای غذایی منجر به سرطان می‌شوند و احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.





وی چاقی را اولین عامل مهم در بروز سرطان ذکر و اعلام کرد: هرچقدر چاقی افزایش پیدا کند سرطان نیز افزایش می‌یابد و سرطان‌هایی مانند روده بزرگ بسیار متأثر از تغذیه هستند.





وی در بخش کارگاهی این همایش مطلب مفصلی را درباره شاخص توده بدنی، انواع تغذیه و سرطان مطرح کرد.





در بخش دیگری نیز دکتر «جهانگیری» مطالبی را در مورد اعتیاد و استرس آموزش داد و از اثر اعتیاد در دوران جنینی و تاثیر امنیت روانی نوزاد در اقدامات بزرگسالی سخن گفت.



 




  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 11621
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید