parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/05/08 - 14:02
  • - تعداد بازدید: 9
  • - زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /appsettingFree

گامی بزرگ در راستای ارتقاء سواد سلامت کارکنان استان

با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، معاونان توسعه و بهداشت دانشگاه، به منظور ارتقاء سطح علمی و تخصصی کارشناسان و مدیران در سطوح مختلف در حوزه سلامت روان و آموزش مهارت‌های زندگی و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت‌های استانی، تفاهم‌نامه همکاری آموزشی بین دانشگاه علوم پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان منعقد شد.

 



به گزارش وب‌دا، دکتر جواد شاهین‌فر صبح یکشنبه هشتم مرداد ماه 1402 در این جلسه با اشاره به 3 محور اصلی برنامه‌ها و فعالیت‌های توسعه‌ای دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: علم پروری و سرمایه‌گذاری در این حوزه مسیری هوشمندانه و کم هزینه برای توسعه استان است و باید به عنوان جایگزینی ارزشمند برای اولویت های سرمایه گذاری پیشین استان در نظر گرفته شود.



 



وی با تأکید بر اینکه استراتژی دانشگاه علوم پزشکی، تبدیل خراسان شمالی به قطب علمی شمال شرق کشور است، بیان کرد: در همین راستا اکنون تفاهم نامه های مجازی سازی منعقد و زیر ساخت هایی برای اجرای این مهم فراهم شده است و برای شروع کار تاکنون میزبان دانشگاه های دو کشور همسایه برای ارائه خدمات مجازی آموزشی بوده ایم.



 



دکتر شاهین فر مجازی سازی را فرصتی برای رشد شاخص های آموزشی قلمداد و عنوان کرد: با مجازی سازی خدمات آموزشی، افزایش 500 نفری دانشجویان این دانشگاه در 3 سال آتی پیش بینی شده است.



 



وی به سرمایه گذاری دانشگاه در بخش فناوری های هوشمند نیز اشاره و اعلام کرد: برای نخستین بار دفتر فناوری های نوین دانشگاه راه اندازی و با استقبال خوب اساتید و نخبگان کشور مواجه شده است و اکنون برخی از این اساتید در استان مستقر هستند و دانشگاه آماده انجام اقدامات بنیادین در این حوزه است.



 



رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه اکنون در بخش های دانش آموزشی، دانشجویی و...، نخبگان شناسایی شده اند گفت: نیاز است در کلان استان، این ظرفیت و سرمایه گذاری انجام شده معرفی و مورد توجه قرار گیرد.



 



وی راه اندازی آی پی دی در بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد را اقدامی دیگر در راستای بین المللی سازی خدمات دانشگاه برشمرد و گفت: این اقدام با استقبال خوب کشورهای همسایه همراه بوده و اکنون 2 رئیس دانشگاه این کشورها از این بخش بازدید کرده اند.



 



وی ظرفیت های موجود در کشورهای همسایه را فرصتی استثنایی برای استان دانست و خاطرنشان کرد: می توانیم به شکل مجازی از این فرصت ها بهر مند شویم که در این راستا برای نخستین بار آموزشی مجازی دانشگاه در شهر هرات راه اندازی شده است و زمینه برای برگزاری کلاس های مجازی برای دانشجویان این کشور نیز فراهم شده است.



 



دکتر جواد شاهین فر با اعتقاد راسخ به اینکه استان خراسان شمالی محروم نیست، تصریح کرد: ریسک پذیری مدیران استان، سنجشی برای توسعه استان است و نیاز است برای جهش توسعه ای و جبران عقب ماندگی ها با همکاری مجموعه مدیران، استان به قطب تولید علم تبدیل شود.



 



وی راه اندازی مرکز سلول درمانی و اتاق تمیز دانشگاه را، نقطه قوتی مهم برای تبدیل شده به قطب تولید علم ذکر و بیان کرد: اعتباراتی خوبی برای راه اندازی کلین روم جذب شده است.



وی در بخش دیگری به اهمیت افزایش سواد سلامت جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: افزایش سواد سلامت با ارائه آموزش به اقشار مختلف محقق می شود و بدین منظور نیز دانشگاه علوم پزشکی استان 5 گروه 30 نفره را برای برگزاری اردوهای جهادی تدارک دیده است و همزمان طرح شهید سلیمانی را در معاونت بهداشتی با همکاری سپاه جواد الائمه استان کلید زده است.



 



وی یادآوری کرد: با برگزاری این اردوهای جهادی در روستاهای استان، نقاط ضعف و آسیب زا در حوزه های مختلف سلامت از جمله جمعیت احصاء شده و با برطرف کردن آن ها در کنار ارائه آموزش، در 3 ماه نخست امسال جمعیت تحت پوشش دانشگاه با رشد 15 درصدی همراه بوده است که کاری بسیار ارزشمند و بزرگ است.



 



دکتر شاهین فر به تجهیز دانشگاه علوم پزشکی به مدرن ترین و بروز ترین ملزومات و تجهیزات پزشکی نیز اشاره و عنوان کرد: اکنون دانشگاه مجهز به بروزترین تجهیزات است و تجهیزات جدید دیگری نیز به زودی وارد استان خواهد شد.



 



وی به وجود 12 مرکز رشد در دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: 4 مرکز تحقیقاتی نیز در دانشگاه وجود دارد که مرکز تحقیقات گیاهان دارویی توانسته مجوز و مدرک دائمی را دریافت کند و به عنوان یکی از معدود مراکز دائمی کشور ثبت شود.



 



وی اضافه کرد: وجود این مرکز و همینطور ظرفیت استان با برخورداری از کلکسیونی از گیاهان دارویی فرصتی بسیار مهم برای توسعه استان است.



 



معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در این جلسه به راه اندازی برخی از رشته های تخصصی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: در یک دهه گذشته استان از تعدد متخصصان بی بهره بود اما با بسترسازی، شرایط برای راه اندازی رشته های تخصصی در دانشگاه فراهم شده است.



 



دکتر حسن براتی زاده افزود: با تدابیر اتخاذ شده اکنون استان دارای متخصصان متعددی است و از مهر امسال دستیار جراح، فوق تخصص عروق و متخصصان داخلی برای دانشگاه جذب خواهند شد.



 



وی تامین سلامت غذایی را از جمله دغدغه های دانشگاه ذکر و عنوان کرد: اکنون در نبود آزمایشگاه غذا در استان، نمونه ها از استان خارج می شوند و متاسفانه داده دقیقی برای تصمیم گیری وجود ندارد، نیاز است برای راه اندازی کامل آزمایشگاه جامع غذا با نگاه مثبت مدیران استان، حمایت هایی انجام و دغدغه های این بخش نیز مرتفع شود.



 



وی بالا بودن بروز برخی از سرطان ها در استان، پایین بودن امید به زندگی در بخشی از جامعه را عواملی برای توسعه آموزش در استان ذکر و بیان کرد: اکنون باید در حوزه آموزش کارکنان دولت و تامین سلامت آن ها نیز اقداماتی انجام شود.



 



وی از آمادگی دانشگاه برای ارائه آموزش های سلامت محور در بخش های متعدد نیز خبر داد.



 



معاون بهداشتی دانشگاه نیز به مشکلات موجود در آموزش کارکنان دولت اشاره و عنوان کرد: بیشتر کارمندان اکنون نیازمند به دوره های آموزشی ابلاغی وزارت بهداشت هستند.



 



دکتر محمدرضا اکبری افزود: نیاز است برای جذب حداکثری کارکنان در دوره های آموزشی حمایت هایی انجام شود.



 



رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی نیز با ابراز علاقمندی نسبت به توسعه همکاری های مشترک با دانشگاه علوم پزشکی، در راستای حذف دست اندازی های توسعه ای در استان، گفت: اکنون، استراتژی سازمان برنامه و بودجه، شناسایی پیشران های توسعه ای در استان هاست و با تغییر نگاه تمرکزگرایانه، پیشرفت به سمت استان ها سوق داده شده است.



 



دکتر بهزادفر افزود: این استراتژی فرصتی ارزشمند است و می توان از برنامه دانشگاه در علم افزایی و سرمایه گذاری در این بخش، به عنوان ظرفیتی برای توسعه استان استفاده کرد و عزم کنونی نیز حمایت از برنامه دانشگاه علوم پزشکی استان است تا بتوان از حمایت های بودجه ای برای این مهم برخوردار شد.



 



وی نیز با بیان اینکه خراسان شمالی محروم نیست، یادآوری کرد: استان دارای عقب افتادگی هایی است که می تواند با برخورداری از ظرفیت هایی مانند نیروهای انسانی ارزشمند جبران شود.



 



وی با اشاره به اینکه چالش کنونی سرمایه گذاری در استان، آب است، تصریح کرد: پیشنهادات دانشگاه علوم پزشکی، اهدافی امید بخش برای استان است و با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان آماده حمایت از دانشگاه هستیم.



 



دکتر بهزادفر با اشاره به شرکت های دانش بنیان به عنوان ظرفیتی ارزشمند، عنوان کرد: سال گذشته برای ارتقاء زیر ساخت های دانش بنیان، 400 میلیارد ریال اعتبار اختصاص دادیم که این موضوع منجر به ارتقء درجه پارک های علم و فناوری استان از درجه 3 به درجه 2 شد که این مهم عواید خوبی برای استان به همراه خواهد داشت.



 



وی گفت: در این بخش نیز در راستای تامین منافع دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت و برنامه ریزی استان آماده ارائه حمایت های مورد نیاز است.



 



بنابراین گزارش، در این نشست درخصوص همکاری های مشترک آموزشی متناسب با نیاز جامعه نیز مباحثی مطرح شد.



 




  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 12254
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید