parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/06/30 - 10:03
  • - تعداد بازدید: 34
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z7Vk

عسل غیرمجاز؛ تهدیدی پنهان برای خانواده‌ها

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نسبت به مصرف عسل‌های تقلبی و فاقد مجوز بهداشتی هشدار داد.

 

دکتر طاهره عربی روز یکشنبه 30 شهریورماه 1404 در گفتگو با وبدا با اشاره به اهمیت عسل به عنوان یکی از ارزشمندترین فرآورده‌های طبیعی گفت: عسل علاوه بر ارزش غذایی بالا، دارای ترکیبات دارویی همچون اثرات ضدباکتریایی و ضدالتهابی است و در ترمیم زخم‌ها و بهبود مشکلات گوارشی نقش دارد. همچنین فرآورده‌های جانبی زنبور عسل مانند ژل رویال، بره‌موم و موم زنبور نیز کاربردهای گسترده تغذیه‌ای و دارویی دارند.

 

وی افزود: نقش زنبور عسل تنها به تولید عسل محدود نمی‌شود، بلکه بیش از ۷۰ درصد محصولات کشاورزی از طریق گرده‌افشانی زنبورها حاصل می‌شود و این حشره ارزشمند یکی از ارکان اصلی امنیت غذایی و حفظ تنوع زیستی محسوب می‌شود.

 

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: شهروندان باید در خرید و مصرف عسل دقت کنند و از تهیه محصولات فاقد مجوز بهداشتی یا بدون برچسب معتبر خودداری کنند؛ چراکه این محصولات می‌توانند آلوده به میکروب، قارچ یا فلزات سنگین باشند یا با شربت‌ها و رنگ‌های مصنوعی تقلبی ترکیب شده باشند.

 

عربی هشدار داد: مصرف عسل در کودکان زیر یک سال به دلیل خطر بروز بوتولیسم نوزادی ممنوع است و بیماران مبتلا به دیابت یا افرادی با شرایط پزشکی خاص نیز باید مصرف آن را با مشورت پزشک انجام دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود عسل تنها از فروشگاه‌های معتبر و دارای برچسب سازمان غذا و دارو تهیه شود، چراکه سلامت جامعه در گرو انتخاب آگاهانه مردم است.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 57007

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید