بالندگی اقتصاد سلامت در گرو رشد متوازن پژوهش و فناوری است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید بر اینکه باید در حوزه اقتصاد سلامت حرف های جدیدی برای گفتن داشته باشیم، اظهار کرد: لازمه این امر، رشد اقدامات پژوهشی و تحقیقات فناورانه در دانشگاه است.
به گزارش پایگاه خبری وبدا، دکتر سیدجواد پورنقی روز یکشنبه 24 بهمنماه 1400 در آیین تکریم و معارفه سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: یکی از وجوهی که جایگاه دانشگاه ها را با دیگر دستگاه ها و نهادها متمایز میکند، وجه تحقیقات و فناوری است.
وی با بیان اینکه دانشگاهیان باید همواره در مرزهای دانش حرکت کنند، تصریح کرد: اگر فعالیت های این افراد در حوزه تحقیقات نباشد، دانش، مهارت و ثروتی هم در حوزه سلامت نخواهد بود.
وی با اشاره به مزیت های اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد: در حوزه تحقیقات و فناوری اعتقاد داریم که جایگاه ما میتواند بهتر باشد تا بتواند نیازهای جامعه را در این شرایط اقتصادی برآورده کند و این مهم از مسیر توجه به پژوهش و تحقیقات فناورانه قابل دستیابی است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه دستاوردهای حوزه پژوهش، تحقیقات و بالین به یکدیگر گره خورده هستند، اظهار کرد: رشد هماهنگ و متوازن این حوزه ها می تواند اهداف ما در اقتصا دانش بنیان محقق کند.
دکتر پورنقی با اشاره به اینکه در سال های پس از انقلاب توانستیم با تلاش های انجام شده، علم را تبدیل به مهارت و از طریق مهارت به مردم خدمات مطلوب ارائه دهیم، افزود: خدمت از طریق مهارت های فناورانه و نوآوری با ضرب آهنگ خوبی در حوزه سلامت در حال حرکت است.
وی از فعالان در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه به عنوان سرداران حوزه پژوهش یاد کرد و گفت: امروز خدمات شایان در عرصه سلامت که به تمام اقشار مردم ارائه میشود، مرهون فعالیت این افراد است که علم را به مهارت مبارزه با بیماری های گوناگون و... تبدیل کردند.
دکتر امیر امانی، معاون سابق تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در این آیین با تاکید بر اینکه اقتصاد دانش بنیان بر پایه سرمایه گذاری در تحقیق و فناوری استوار است، عنوان کرد: برای دستیابی به فناوری نیازمند تحقیقات فراوان هستیم.
وی تصریح کرد: برای موفیقت در حوزه پژوهش نباید نگاه صرف به پژوهش های پایه داشت، بلکه باید به پژوهش های کاربردی هم توجه داشت و با استفاده از اصل موضوع که تحقیق است، به فناوری، اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبری دست پیدا کنیم.
دکتر امانی با اشاره به جایگاه پژوهش در کشورهای توسعه یافته و لزوم تحقیق و پژوهش در کشور، اظهار کرد: فناوری، تبدیل علم به یک کاربرد در جامعه است که لازمه آن پژوهش بوده اما این مهم در بین دانشجویان در مظلومیت قرار گرفته است.
دکتر امیرعلی قهرمانی، سرپرست جدید معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این آیین بر تداوم و تکمیل اقدامات انجام شده در این معاونت تاکید و اظهار کرد: برای رسیدن به جایگاهی که شایسته اساتید، دانشجویان، دانشگاه و مردم است تلاش خواهیم کرد.
وی با اشاره به ظرفیت های دانشگاه در حوزه تحقیقات و فناوری عنوان کرد: برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خود را در راستای بهره برداری مطلوب از این ظرفیت ها اجرایی می کنیم تا بتوانیم شرایط رو به پیشرفت در این حوزه را بهتر کنیم.
بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اهدای لوح یادبود از اقدامات و زحمات دکتر امیر امانی تقدیر کرد و دکتر امیرعلی قهرمانی به عنوان سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان معرفی شد.