تشکیل پرونده سلامت برای هر کد ملی در شهر آشخانه
معان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اعلام پیشرفت فاز اجرایی طرح ملی سلامت خانواده در آشخانه، گفت: با اجرای این طرح، پرونده سلامت برای افراد و خانواده ها تشکیل میشود تا به طور مستمر وضعیت سلامت شهروندان ارزیابی شود.
دکتر محمدرضا اکبری روز یکشنبه 22 مردادماه 1402 در گفتگو با وبدا با بیان این که اکنون اقدامات تأمین نیرو در حال انجام است، افزود: بخشی از نیروی مورد نیاز جذب و آموزشهای لازم را کسب کرده و بخشی دیگری از نیروها در مرحله جذب هستند.
وی با یادآوری نقش مراقبان سلامت در این طرح، ادامه داد: مراقبان سلامت با مراجعه بیماران، برای آنها پرونده سلامت تشکیل میدهند و در صورت بیماری، افراد به پزشکان خانواده و در صورت نیاز به پزشکان متخصص و بیمارستان ها، ارجاع می شوند.
وی با اشاره به اینکه در برنامۀ سلامت خانواده کسی که با یک مشکل سلامتی مواجه شده باید به مراقب سلامت خود به عنوان عضوی از تیم سلامت، در پایگاه سلامت مراجعه کنند، بیان کرد: مراقب سلامت در صورت لزوم، وی را برای مشاوره یا درمان به پزشک خانواده ارجاع میدهد. همچنین افرادی که بیمار نیستند و در سلامتی کامل به سر میبرند باید به صورت دورهای توسط مراقب سلامت بررسی شوند. همۀ اقدامات و فعالیتهای بهداشتی و درمانی انجام شده، زیر نظر پزشک خانواده انجام می شود.
دکتر اکبری عنوان کرد: هنگامی که فردی به مراقب سلامت و پزشک خانواده مراجعه می کند، آنها ابتدا «شیوه زندگی» او را بررسی کرده و عوامل خطر سلامت وی را شناسایی و ریشهیابی و سپس در صورت نیاز، اقدامات تشخیصی، درمانی و پیشگیری را برای او درخواست میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: مراقبتهایی که در این برنامه برای کودکان انجام میشود، شامل اندازهگیری و بررسی مراحل رشد و تکامل، تغذیه، مکملهای دارویی، غربالگری بدو تولد، واکسیناسیون، بررسی بینایی، شنوایی و... است.
وی یادآوری کرد: برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، با هدف ترویج سبک زندگی سالم، شناسایی و درمان زودهنگام بیماریها، آسان شدن دسترسی به خدمات تشخیصی و درمانی با کیفیت و مقرون به صرفه و ارائه خدمات سلامت بر اساس نیاز افراد، خانوادهها و جامعه در کشور در حال اجراست. و در استان ما در شهرستان مانه و سملقان آغاز شده است.
به گفته دکتر اکبری، طرح ملی سلامت خانواده همزمان در سراسر کشور در 59 شهر آغاز شده که در خراسان شمالی نیز این طرح در شهر آشخانه اجرا میشود و در مرحله نخست فاز اجرایی با حضور 26 پرسشگر و 13 تیم سرشماری طرح از اواسط تیرماه امسال انجام شده است.