رشد بارز زیرساختهای حوزه سلامت استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی در آستانه فرا رسیدن ایام ا... دهه فجر در نشست با اصحاب رسانه دستاوردهای حوزه سلامت در بخشهای مختلف را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر 49 پروژه در آستانه کلنگزنی و یا درحال احداث است که با بهرهبرداری از آنها شاهد رشد بارزی در زیرساختهای سلامت استان خواهیم بود.
به گزارش وبدا، دکتر سید جواد پورنقی روز دوشنبه سوم بهمنماه 1401 در جمع خبرنگاران استان بر اهمیت نقش و جایگاه رسانه در تبیین و فرهنگسازی تأکید و بیان کرد: گامهای مجموعه سلامت در راستای تحقق رسالت خود است و در این مسیر تبیین دستاوردها با حضور پررنگ رسانههای توانمند و تاثیر گذار ممکن و موجب امیدآفرینی توامان میشود.
بازوی قدرتمند رسانهها در جلب مشارکت عمومی در برنامه واکسیناسیون
وی با اشاره به نقش سازنده رسانهها در جذب سرمایههای اجتماعی در مدیریت بیماری کرونا، اعلام کرد: در روزهای سخت بیماری کرونا، رسانهها با ایجاد ظرفیتهای اجتماعی مطلوب و تاثیرگذار در کنار حوزه سلامت بودند و موجب اعتماد سازی و مشارکت عمومی در واکسیناسیون کرونا شدند.
وی شیوع بیماری کرونا را چالش اصلی آغاز به کار دولت سیزدهم ذکر و بیان کرد: بحران ایجاد شده به دلیل کرونا در جهان و کشور، بالابودن آمار فوتیهای ناشی از کرونا و شهادت مدافعان و کادر سلامت موجب اتخاذ استراتژی راهبردی و نظام فکری پیشگیری از بیماری کرونا، و آغاز واکسیناسیون عمومی توسط دولت شد.
وی با بیان اینکه سرعت و شدت این اقدام موجب پوشش قابل توجه واکسیناسیون و ایجاد ایمنی در جامعه شد، افزود: این اقدام نمونهای از اجرای عدالت در سلامت بود زیرا واکسیناسیون از نقطه صفر مرزی تا پایتخت همزمان با سرعت انجام شد که این امر بیانگر نظام شبکه قوی، مدیریت با کیفیت و ظرفیتهای خوب اجتماعی است.
دکتر پورنقی با اشاره به ثبات نسبی وضعیت کرونا در استان، این ثبات را حاصل پوشش خوب واکسیناسیون ذکر و اعلام کرد: با این حال تمام ظرفیتهای درمانی و بخشهای بستری و آی سی یو استان برای مقابله با پیک هشتم آمادگی کامل دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی افزود: توصیه ما برای مدیریت بهتر بیماری کرونا، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و انجام واکسیناسیون توسط افرادی است که 6 ماه از آخرین تزریق واکسن آنها گذشته است.
49 پروژه حوزه سلامت استان در آستانه کلنگزنی و یا بهرهبرداری است
وی در بخشی از این نشست، زیر ساختها و وضعیت تأمین منابع فیزیکی و انسانی را اعلام و بیان کرد: 49 پروژه در حوزه سلامت در حال کلنگ زنی و یا عملیات اجرایی بوده که 12 پروژه در ایامالله دهه فجر به بهرهبرداری میرسد، همچنین 100 مناقصه نیز در این حوزه تاکنون برگزار شده است.
وی با بیان اینکه در تأمین منابع فیزیکی اقدامات خوبی در استان رقم خورده است، خاطرنشان کرد: اگر چه در این بخش با شرایط مطلوب فاصله داریم اما با تلاشهای شبانهروزی همکارانم در دانشگاه از احداث بیمارستان 64 تخت خوابی راز و جرگلان تا احداث خانههای بهداشت در دورافتادهترین روستاها، طی سالهای 1402 و 1403، جهش و تحول بزرگی رقم خواهد خورد.
دکتر پورنقی به جذب اعتبارات تملک داراییها برای نخستین بار توسط دانشگاه نیز اشاره و اعلام کرد: این مهم با تعریف پروژههای بزرگ و مهمی مانند بیمارستان راز و جرگلان، طرح توسعه بیمارستان پورسینای آشخانه، مرکز ناباروری بجنورد و برخورداری از ردیفهای بودجهای محقق شده است.
وی با بیان این که توسعه منابع انسانی نیز به طور همزمان در حال انجام است، افزود: در این بخش نیز فاصلهای با میانگین کشوری وجود دارد اما با اقدامات انجام شده پیشرفت و رشدی شکل گرفته است به نحوی که در بخشهای نیروهای پرستاری، پزشکان عمومی و متخصص رشد داشتهایم.
تسهیل سرمایهگذاری در حوزه سلامت و حمایت از بخش خصوصی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی، تسهیل شرایط برای سرمایهگذاری بخش خصوصی برای ورود به حوزه سلامت استان را یکی از استراتژیها و برنامههای کنونی دانشگاه اعلام کرد و گفت: امسال با تسهیل در صدور مجوزها، 35 مجوز راه اندازی داروخانه و یک آزمایشگاه توسط بخش خصوصی صادر شده است.
وی در پیوستی دیگر از اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی و دانشجویی، ادامه داد: اختصاص خوابگاه به تمام دانشجویان دانشگاه علیرغم وجود مسائل خوابگاهی و رفاهی، اعزام دانشجویان به اردوهای متعدد جهادی از جمله اردوی جهادی اربعین حسینی، پایداری برگزاری کلاسهای آموزشی، آزمایشگاهی و پژوهشی از جمله اقدامات مهم در این بخش است.
این مقام مسئول ارتقاء و صعود دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری و فن بازار را از جمله دستاوردهای حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه برشمرد و گفت: رویکرد ما از سمت تحقیقات به سمت فناوری حرکت کرده که نتایج آن نشان میدهد دانشگاه از مرحله تولید مقاله به مرحله تولید ثروت پیش رفته است.
وی برنامه راه اندازی پروژه اتاق تمیز (CLEAN ROOM) و اختصاص 5 میلیارد تومان از نهاد ریاست جمهوری به این پروژه و همچنین اختصاص اعتبارات ویژه از وزارتخانه را تحولی بزرگ ذکر و اعلام کرد: این پروژه یکی از اهداف دانشگاه است که با اجرای آن خدمات ژن درمانی و سلول درمانی به بیماران ارائه میشود.
توسعه رشتههای تحصیلات تکمیلی و افزایش جذب دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی
دکتر پورنقی در بخش تشریح دستاوردهای حوزه آموزش از رشد جذب دانشجوی پزشکی و دندان پزشکی در استان، بهبود و رشد ورودیهای دستیاری اطفال و تلاش برای توسعه رشته های تحصیلات تکمیلی خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی دستاوردهای حوزه بهداشت را با این سخن تشریح کرد که عدالت در سلامت از اولویتها و اهداف نظام سلامت در کشور و استان است.
تقویت نظام شبکه با توسعه زیرساختها/ رشد پوشش پزشک خانواده شهری و روستایی
دکتر پورنقی با بیان این که افق خدماترسانی در حوزه بهداشت با تخصیص اعتبارات محرومیتزدایی و اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری متحول میشود، افزود: با تخصیص اعتبارات محرومیتزدایی خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت در تمام نقاط استان متناسب با نیاز احداث میشود تا بتوان خدمات باکیفیت را در محل زندگی به آحاد مردم ارائه کرد.
وی از رشد پوشش پزشک خانواده شهری و روستایی نیز خبر داد و عنوان کرد: طی یک سال اخیر پوشش پزشک خانواده روستایی از 94 به 97 درصد و پوشش پزشک شهری از 50 به 68 درصد رسیده است.
برگزاری قرارگاه جوانی جمعیت و اجرای سیاست های جوانی جمعیت نیز از دیگر مطالب ارائه شده توسط دکتر پورنقی بود.
راهاندازی مرکز سطح3 درمان ناباروری با اعتبار 100 میلیارد ریال
وی راهاندازی و تجهیز مرکز سطح3 درمان ناباروری در استان با اعتبار حدود 100 میلیارد ریال را از جمله عملکرد در راستای ارائه خدمات درمانی پیشرفته و جوانی جمعیت ذکر و عنوان کرد: تجهیزات مرکز، تأمین نیروهای انسانی و فضای فیزیکی انجام و همچنین مراحل آزمایشی و حیوانی عمل IVF با موفقیت پشت سر گذاشته شده و امروز مرحله انسانی آن کلید خورده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی در همین بخش از معرفی 350 زوج نابارور به بانک عامل، برای دریافت وام ناباروری خبر و ادامه داد: بیش از 800 نفر از بیماران خاص نیز برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدهاند.
دکتر پورنقی اضافه کرد: فرانشیز در بخش پذیرش بیماران سرپایی و بستریها نیز در بیمارستانهای استان به ترتیب از 30 به 15 درصد و 10 به 7 درصد کاهش داشته است.
اختصاص 250 میلیارد ریال برای احداث پایگاههای جدید اورژانس
وی با بیان اینکه در بخش فوریتهای پزشکی نیز پروژههایی در حال احداث است، افزود: 250 میلیارد ریال برای احداث پایگاه های اورژانس جدید اختصاص یافته است.
وی با بیان این که دانشگاه بر ارتقاء کمی و کیفی خدمات و شاخصهای حوزه سلامت تلاش دارد، خاطرنشان کرد: اختصاص بالغ بر 750 میلیارد تومان مصوبات سفر ریاست جمهوری کمکی بزرگ برای انجام برنامههاست و اکنون 130 میلیارد تومان از این مبلغ تخصیص یافته است.
اجرای موفق طرح دارویار، اجرای تعرفهگذاری پرستاری پس از سالیان متمادی، تجهیز دپارتمان قلب برای نخستین بار به اکوکاردیوگرافی ترانس مری، تهیه یک دستگاه شتاب دهنده با انرژی بالا بخش دیگری از اقداماتی بود که دکتر پورنقی به آنها اشاره کرد.
استان در حوزه تأمین دارو در شرایط نسبتا با ثباتی قرار دارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در بخشی از این نشست در پاسخ به سوال مطرح شده در خصوص کمبود برخی داروها از جمله آنتی بیوتیک ها در استان اذعان کرد: این مشکل اگرچه گستره کشوری دارد اما در استان نسبت به ماههای قبل وضعیت بهبود یافته و همچنین خراسان شمالی تمام سهمیه دارویی خود را دریافت میکند.
وی یادآوری کرد: ارائه تمام داروها به جز داروهای OTC با نسخه پزشکی ارائه میشود، در این راستا تأمین داروهای بیماران دارای نسخه اکنون به وضعیت ثبات نسبی رسیده است و کمبود دارویی به صورت قبل مشهود نیست.
وی همچنین با اشاره به صدور مجوز 35 داروخانه بخش خصوصی در سال جاری اعلام کرد: علیرغم کمبود نسبی دارو در استان اما بیماران به هیچ عنوان از دریافت دارو محروم نبودهاند و اکنون داروهای وارد شده به استان در انبار داروخانه هایی که در سامانه وزارت صمت ثبت هستند دخیره شده اند.
تحقق آرزوی دیرینه مردمان راز و جرگلان با شروع عملیات اجرایی پروژه بیمارستان 64 تختخوابی شهرستان
راه اندازی و بهره برداری از مرکز درمانی ارتش در راز و جرگلان نیز از سوالهای مطرح شده توسط خبرنگاران بود که دکتر پورنقی این امر را در گرو رفع مسائل حقوقی از سوی ارتش دانست و با تأکید بر اینکه ارتقاء شاخصهای سلامت در رازو جرگلان از اهداف دانشگاه است گفت: با پیگیریهای متعدد مجوز و اعتبارات احداث بیمارستان 64 تخت خوابی این شهرستان که آرزوی دیرینه مردمان این منطقه است، دریافت و اجرای فاز اول پروژه کلید خورده است.
وی خاطرنشان کرد: واگذاری مرکز درمانی ارتش به مجموعه سلامت در سطح کلان در حال رسیدگی و انجام است، وقفه ایجاد شده نیز به دلیل مسائل حقوقی بین ارتش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که در حال پیگیری هستیم.
وی تأکید کرد: به جهت اهمیت مطالبه مردم و نقش پررنگ تأمین سلامت مردم منطقه، با پیگیریهای ویژه همزمان مجوز جذب نیروی انسانی برای این مرکز دریافت شده و به محض واگذاری مرکز درمانی ارتش به دانشگاه، خدمات درمانی از لحظه واگذاری به مردم منطقه ارائه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: هم اکنون مرکز شبانهروزی راز و جرگلان برای نخستینبار با بکارگیری پزشکان متخصص در حال ارائه خدمات به مردم منطقه است.
وی در بخش دیگری سخنان خود از رشد اهداء عضو در استان خبر داد و افزود: اهداء عضو مهم و تاثیرگذار بر کیفیت زندگی مردم است زیرا با اهدا عضو میتوان شرایط سخت و دشوار بیماران نیازمند را برطرف کرد.
دکتر پورنقی همچنین رسانهها را به فرهنگسازی و جلب مشارکت عمومی در این خصوص دعوت کرد.