معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه تشریح کرد:
روند ثبت اختراع در حوزه سلامت
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، روند ثبت اختراع در حوزه سلامت را تشریح کرد و افزود: برای ثبت یک نوآوری و ابتکار به عنوان اختراع در ایران باید سه شرط جدید بودن، گام ابتکاری و کاربرد صنعتی وجود داشته باشد و اگر یک نوآوری یکی از این سه شرط را نداشته باشد، به عنوان اختراع ثبت نمیشود.
دکتر امید توپچیان با بیان این مطلب در گفتگو با وبدا اظهار کرد: متقاضی باید مقدمات بسیاری از جمله انجام جستجوهای مرتبط، تنظیم اظهارنامه و تهیه مدارک و ضمائم اظهارنامه را قبل از تسلیم اظهارنامهاش طی کند، همچنین متقاضی در ادامه باید به پایگاه اینترنتی سازمان مالکیت معنوی (iripo.ssaa.ir)رفته و اظهارنامه و ضمائم آن را بارگذاری نماید.
وی تصریح کرد: پس از طی تشریفات شکلی، اظهارنامه متقاضی به یک مرکز تحقیقاتی یا دانشگاهی خارج از سازمان مالکیت فکری فرستاده میشود تا داوری شود و داور سه شرط پیشگفته را درباره اختراع متقاضی بررسی و در نهایت با پذیرش اظهارنامه و احراز سه شرط در اختراع، پتنت صادر میکند.
وی با بیان این که سال گذشته، 9 اختراع در حوزه سلامت در استان ثبت شد، ادامه داد: مخترعان حوزه سلامت حمایتهای گوناگونی را در حوزههای مختلف از قبیل حمایتهای قانونی نظیر حمایت در مقابل کپیبرداری و قانون بهرهبرداری انحصاری، حمایتهای مالی و تسهیلاتی نظیر وامهای کمبهره، معافیتهای مالیاتی و پرداخت هزینههای ثبت بینالمللی اختراع، تخصیص فضای مورد نیاز، ارائه جوایز در قالب جشنوارهها و تسریع فرآیندهای نظارتی دریافت میکنند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، ارائه مشاوره و راهنمایی در زمینه ثبت اختراع، برگزاری کارگاههای تخصصی، پرداخت حقالتشویقی و ارجاع به مراکز رشد فناوری سلامت برای تولید محصول، تجاریسازی و ثبت شرکت را از جمله بسته های حمایتی از مخترعان نام برد.
نظر دهید