parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/01/11 - 01:18
  • - تعداد بازدید: 32
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZrF9

توصیه‌های تغذیه‌ای برای تأمین سلامتی روزه‌داران

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توصیه‌های تغذیه‌ای را برای تأمین سلامت روزه‌داران مطرح و بیان کرد: از کم‌خوری بیش از حد و پرخوری و همچنین ریزه‌خواری خودداری شود.

نسرین علیزاده در گفت‌وگو با وب‌دا، با بیان اینکه مقدار مصرف غذاها بسته به سن، جنس، بارداری و شیردهی متفاوت است، اضافه کرد: در این مورد می‌توان با کارشناس تغذیه مشورت کرد.



 



وی اضافه کرد: در صورت داشتن ضعف زیاد، در وعده سحری غذاهای گوشتی، شیربرنج با عسل، بادام، پسته، فندق، خرما، کشمش، انجیر، نان سبوس دار، حبوبات و ... مصرف شود.



 



وی با بیان اینکه برنامه غذایی در ماه مبارک رمضان باید متنوع و متعادل باشد، ادامه داد: چهار گروه اصلی غذایی مانند نان و غلات، میوه و سبزی، گوشت و حبوبات و تخم مرغ، شیر و لبنیان برای تامین نیاز بدن باید در وعده‌های غذایی باشد.



 



علیزاده بیان کرد: از خوردن غذاهای متعدد در یک وعده خودداری شود زیرا موجب حالت تهوع و ناخوشی خواهد شد، مصرف سبزیجات تازه، سالاد فصل، لبنیات، میوه‌ها، آبمیوه‌های طبیعی و مایعات بین افطار و سحر توصیه می‌شود.



 



مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین گفت: به جای آب سرد و آب یخ، آب خنک (یا ولرم) به صورت آهسته و ترجیحا در حالت نشسته نوشیده شود، نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن موجب کاهش دسترسی آنزیم‌های گوارشی به غذاها شده، برخی بیماری‌ها و نارسایی‌های گوارشی را منجر می‌شود.



 



وی یادآوری کرد: برای سالم ماندن دندان‌ها توصیه می‌شود، غذاها و مایعات داغ همراه با غذا و مایعات سرد خورده نشود.



 



علیزاده عنوان کرد: خوراک مرغ، انواع سوپ، کوکو و... که با استفاده از مواد تازه و مغذی تهیه شده باشند را می‌توان به عنوان شام مصرف کرد.



 



وی تأکید کرد: برای کسانی که اضافه وزن دارند مناسب است به تدریج به افطار اکتفا و عادت کنند تا پس از ماه رمضان به وزن مطلوب برسند.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 11825
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید